Ha egy üzlet beindul. Az LMP is reagált tegnapi cikkünkre

  • 2014. október 28.

Olvasói levelek

„A NAV elnökének ügyében megjelent cikkükkel kapcsolatban tájékoztatjuk szerkesztőségüket és olvasóikat, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez.”

Tisztelt Szerkesztőség!

A NAV elnökének ügyében megjelent cikkükkel (Visszajön-e? – Egyáltalán, ki engedte szabadságra Vida Ildikó NAV-elnököt?) kapcsolatban tájékoztatjuk szerkesztőségüket és olvasóikat, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez azt tudakolva: ki és milyen okból engedte szabadságra Vida Ildikót, a NAV elnökét a korrupciós-kitiltási botrány közepén. 

Üdvözlettel:

az LMP sajtóosztálya

2014. október 28., kedd 11:13

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
Budapest, 2014. október 28., kedd (OS) – Ki engedte szabadságra a NAV elnökét? –

Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez azt tudakolva, hogy ki és milyen okból engedte szabadságra Vida Ildikót, a NAV elnökét a korrupciós-kitiltási botrány közepén.

Az LMP társelnöke azért fordult írásbeli kérdéssel Varga Mihályhoz, mivel a NAV-ról szóló törvény szerint az adóhatóság elnöke felett miniszterként ő gyakorolja a munkáltatói jogokat. A nemzetgazdasági miniszternek tehát választ kell tudni adnia arra a kérdésre, hogy Vida Ildikó mikor jelezte szabadsági szándékát, és mikor érkezik vissza.

Miközben az egész ország arra vár, hogy az adóhatóság vezetője tisztázza helyzetét a kitiltási-korrupciós üggyel kapcsolatban, az LMP szerint nem megengedhető, hogy a kormány érdemi válaszok helyett tovább falazzon Vida Ildikónak. Mivel közhatalmat gyakorló személyről van szó, ezek a kérdések közérdekűnek minősülnek, ahogy közérdekű az is, hogy mi igaz a kormányzathoz tartozó személyekkel kapcsolatban felmerült korrupciós vádakból.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke

Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Figyelmébe ajánljuk