Baróthy Angyalai

  • 2016. szeptember 6.

Snoblesse

Akinek nem válsága, ne vegye magára: Máthé Zsolt és kollégái válságestje.
false

 

Fotó: Borovi Dániel

Hol van már a 2009-es krízis? Nos, nagyon is itt van, mint azt nap mint nap tapasztalni, hiszen a krízisnél nincs is tartósabb jelenség Magyarországon, ezért aki a krízisre épít – vigyázat, képzavar következik –, jó lóra tesz. Így tett Máthé Zsolt is, aki 2009-ben indította el Krízis-dalestjét, s a műfaj azóta sem ment ki a divatból, sőt, nagyon is virágzik. Operett, beat, hiphop, kórusmű, nyolcvanas évek pop, illetve világválság, privát válság, és mindehhez remek előadók: Máthé Zsolt, Kiss Diána Magdolna, Péter Kata, Murányi Márta, Friedenthal Zoltán és még rengetegen mások. Szolgálati közlemény: minden dalszöveg MAGYAR, és mindet Máthé írta!

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.