Narancsrevü: Hallgattassék el a másik fél is!

  • 2013. január 30.

Snoblesse

A felsőoktatás eltáncolva, színpadra állítva, megzenésítve. Itt a Narancsrevü oktatási különkiadása.


Mi az? Kicsi, savanyú, sárga és az elejétől a végéig az oktatásügy ügyes, de főleg bajos dolgairól szól. Ez bizony nem más, mint a Narancsrevü tematikus különszáma, mely nem jöhetett volna létre a felsőoktatásban uralkodó áldatlan állapotok és a Magyar Narancs, illetve a magyarnarancs.hu cikkei nélkül. Merthogy a Narancsrevü nem más, mint dadaista kísérlet narancsos cikkek, esszék, flekkek zenés, táncos és színházi feldolgozására. Lengyel Kata például eltáncolja, hogy a hallgatók mögött volt SZDSZ-esek állnak, miként azt a Magyar Hírlap kinyomozta (cikkünk a „leleplezésről” itt olvasható). Vinnai András a felsőoktatás átalakításának közröhejbe fulladásáról készített jelenetet a Hallgatók? Azok minek? című cikk alapján, a HUF TV pedig a felsőoktatási hallgatók hálózati ellenállását járja körül.

Figyelmébe ajánljuk

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.

Mert élnek

Mielőtt belevágnánk, képzeljük magunk elé egy pillanatra a kalocsai érseket teljes harci ornátusban.

A látó ember

A múlt szombati tusnádfürdői beszéd napi politikai útmutatásokat és bejelentéseket csupán szűk számban tartalmazott.

A beugró

Kamala Harris minden jel szerint megszerzi a demokraták támogatását és hamarosan hivatalos jelölt lesz. Néhány nap alatt fenekestül fordult fel az amerikai elnökválasztási kampány – a verseny újra kinyílt.

Gyanú ébredt benne

Amikor a Libri kétségbeesett munkatársa harmadszorra kérte, hogy jelöljem meg, hogy a kiadóm, a Patak Könyvek kiadványai közül melyek esnek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá, megint eszembe jutott az, amit a nyolcvanas évek elején oly sokszor hallottam az erdélyi ismerőseimtől.