TérTáncKoncert 2016

  • 2016. május 24.

Snoblesse

Nagy toleranciaünnep a Budapesti Fesztiválzenekarral.
false

Tavaly kétszáz hátrányos helyzetű gyerek táncolt együtt a zenekar élő játékára, idén ötszáz – 9 megye 17 településéről, 22 különböző iskolából  érkező – gyerkőcöt mozgat meg a Budapesti Fesztiválzenekar a Hősök terén. „Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez” – mondta el Fischer Iván.

A fiatalok Stravinsky Kártyajáték című darabjára táncolnak, vagyis nemcsak az előadás, a választott zenemű is különleges. Vezényel: Fischer Iván. Vezető koreográfus: Vári Bertalan.

Részt vevő települések: Apátfalva, Berettyóújfalu, Bogád, Budapest, Bükkösd, Edelény, Hódmezővásárhely, Karcag, Kecskemét, Kisvárda, Ózd, Pécs, Piliscsaba, Szécsény, Téglás, Tiszaszalka, Zsámbék.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?