A magyarok megállíthatatlanok voltak a kajak–kenu Európa-bajnokságon

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 19:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

10 arany + 3 ezüst + 3 bronz!

A magyar válogatott minden idők egyik legjobb szereplését produkálva 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a Plovdivban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságot.

Szombaton öt első és egy harmadik hely volt a mérleg. Ötszáz méteren mindhárom döntő magyar sikert hozott a két kajaknégyesnek – Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta, illetve Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán –, továbbá a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duónak köszönhetően. Ezer méteren győzött a kajakos Bodonyi Dóra, a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakos duó, az ugyancsak kajakos Kopasz Bálint pedig harmadik lett egyesben.

false

 

Fotó: MTI

Vasárnap délelőtt 500 méteren további két aranyat és egy bronzot gyűjtöttek a versenyzők. A két győzelem az első és az utolsó fináléban született: előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. Ugyanezen a távon Kopasz Bálint (K-1) a harmadik helyen végzett.

false

 

Fotó: MTI

A legrövidebb távon, 200-on öt érmet, két-két aranyat és ezüstöt, valamint egy bronzot szereztek a magyarok. Lucz Dóra ezúttal egyesben diadalmaskodott nagy csatában, a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó pedig fölényes győzelmet aratott. A férfiak K-1-es számában, valamint a női kenu egyesek versenyében két második hely jutott a magyaroknak a két győri, Horváth Bence, illetve Devecseriné Takács Kincső révén, a bronzérem pedig a kenu páros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nevéhez fűződött.

false

 

Fotó: MTI

A záró 5000 méteres döntők is magyar sikerrel indultak a kajakos Bodonyi Dórának köszönhetően, majd a folytatásban Varga Dávid ezüstöt szerzett a kenusok versenyében. Az aranyak számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt ilyen eredményes, mint a mostani.

false

 

Fotó: MTI

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 19:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 18., kedd 09:33
  Az én Fradi–Puskásra való odakapcsolásom nem tartott hosszú ideig, max. tíz perc. Szokásos magyar meccs volt, előbb a zöld rúgott bele a kékbe, az visszaadta, akkor a zöld is revánsot vett és így tovább.
  Terveztem a brazil öregfiúk meccset, rá is kerestem, hogy kik vannak a csapatban, de Ronaldinho és Ronaldo (Luis Nazário de Lima) nem volt ott, úgyhogy a végén elfelejtődött.
 2. 6 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. július 17., hétfő 22:38
  Én meg hüje fellyel Del Pierót, Puyolt, Rivaldót, Abidalt, Jay-Jay Okochát, a felejthetetlen Amokachit ésTöftinget (?) néztem a Sport1-en, ha tudtam volna, hogy létezik a valóságnak egy olyan dimenziója, hogy Fradi-Puskás, nyomban odakapcsolok. Nem éltem teljes életet.
 3. 5 Világos
  Világos
  2017. július 17., hétfő 15:01
  Az M 1 Tv vasárnap 8 órás hiradóban ezekről egy szót sem szólt. Bezzeg a
  a Fradi-Puskás ? a balta lett volna a lábuk forgács és vérőzön.
  Ezek voltak a nagyszerü szerzemények. Szorul a Haladás meg a DVTK.
 4. 4 rworse
  rworse
  2017. július 17., hétfő 12:49
  Műhelymunka. Valaha a magyar fociban is volt. Akkortájt kapkodtak a magyar edzőkért a világban. Az ötvenes évekig.
 5. 3 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 17., hétfő 09:19
  Na, azért annyira talán nem. Belenéztem a Fradi–Puskásba, az akadémisták között eggyel több volt az akadémista (1), mint a Fradiban (0).
 6. 2 sukkmarci
  sukkmarci
  2017. július 17., hétfő 08:01
  ahogy a fociban
 7. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 16., 20:39
  Elképesztő, ahogy a kajak-kenuban egymást érik a jobbnál jobb generációk.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A gazda áldásával
Milliárdos ingatlancéget irányít Schmidt Mária
Hegymenet
Debreczeni József kritikája
Interjúk
Luc Besson, Baráth Emőke
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Gasztró

még több gasztró

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...