Akinek nincs jegye az EB-döntőre, ne is menjen Londonba!

  • narancs.hu
  • 2021. július 10.

Sport

A koronavírus-helyzet miatt kéri ezt a brit rendőrség.

Nő a koronavírusos betegek száma Nagy-Britanniában, ezért a londoni rendőrség arra kérte az angol szurkolókat, hogy ha nincs jegyük, inkább otthon szurkoljanak, ne utazzanak a fővárosba az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjére, csak azért, hogy a közelben legyenek. Ha pedig utaznak, ne gyűljenek össze, ne vonuljanak együtt, mert a koronavírus delta variánsa a korábbi változatoknál gyorsabban terjed – tette közzé a Guardian. 

A lap által idézett rendőrségi tisztviselő, Laurence Taylor azt mondta, a koronavírus-járvány elleni védekezés előírásait a labdarúgó Európa-bajnokság döntője alatt is be fogják tartatni, fontos, hogy az emberek felelősségteljesen viselkedjenek, és legyenek tekintettel egymás biztonságára. Akinek nincs jegye a vasárnap – magyar idő szerint este 9-kor kezdődő – döntőre, az Anglia–Olaszország mérkőzésre, és nincs foglalt helye kocsmában, bárban, klubban, jobban teszi, ha otthon marad, a saját egészsége érdekében is.

A 444.hu azt írja, az utóbbi két hétben lakosságarányosan Nagy-Britanniában találták a legtöbb fertőzöttet, ám a kormány egyelőre kitart amellett, hogy július 19-én enyhít az előírásokon. Hozzáértők arra számítanak, hogy Boris Johnson miniszterelnök azért a korlátozások eltörlésekor óvatosságra fogja inteni a briteket. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk