Franciaország világbajnok, és kiderült, a Pussy Riot tagjai rohantak be a pályára a vb-döntő alatt

  • narancs.hu
  • 2018. július 15.

Sport

Valóban a legjobb csapaté lett az aranyérem.

4:2 lett a Franciaország–Horvátország meccs eredménye.

Az első félidőben egy öngól és egy 11-es után vezetett Franciaország, amely a második félidő elején Mbappé főszereplésével óriási lépést tett a végső győzelem felé.

false

 

Fotó: MTI

Egy rövid időre le kellett állítani futball-vb-döntőt, mert többen is beszaladtak a pályára az 52. percben, közvetlenül egy francia helyzet közben. A berohanók egyike megpróbált lepacsizni a francia Mbappéval, a többiek egészen a középpályáig jutottak, mire sikerült elkapni őket a biztonságiaknak. A mérkőzés a rövid megszakítás után rendben folytatódott.

Később derült csak ki, hogy a berohanók a Pussy Riot tagjai voltak.

false

A Pussy Riot a Facebook-oldalán ismerte el, hogy ők voltak rendbontók. Az akcióval azt akarták elérni, hogy engedjék szabadon a politikai foglyokat, és hogy az orosz kormány ne kreáljon ok nélküli pereket magánszemélyek ellen. Ezzel az akciójukkal (is) többek között a szabad politikai versenyért álltak ki.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?