Hiába a tao-százmilliók, nem megy a játék a Kisvárdának

  • narancs.hu
  • 2018. július 30.

Sport

Több mint hatvan éve nem szerepeltek ilyen rosszul.

Frissítés:

A labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Kisvárda vezetősége közös megegyezéssel szerződést bont Kondás Elemér vezetőedzővel.

A klub honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint mérlegelték a csapat eddigi teljesítményét és a két bajnoki mérkőzés összképét, s megbeszéléseket folytattak a trénerrel. Ezek után a felek arra jutottak, hogy a csapatnak más habitusú, személyiségű és más munkamódszerrel dolgozó szakvezetőre van szüksége, ezért közös megegyezéssel elválnak útjaik.
Az utód még nem ismert, az e heti első edzést, a keddit Kondás eddigi segítői, Erős Gábor és Kocsis János tartják meg.

---

Két vereséggel kezdte szereplését a Kisvárda az NB I-ben. Az együttes mindkét meccsén 4-0-ra kapott ki, először a Videoton ideiglenes otthonában, a Pancho Arénában, majd a Honvédtól a Bozsik Stadionban. Ilyen rossz rajtra pedig 68 éve nem volt példa – kommentálta az eredményt a csakfoci.hu.

A portál arról is ír, hogy a jelenlegi edző, Kondás Elemér szinte biztosan távozik a csapattól, a helyét pedig átmenetileg, de akár tartósan is a jelenlegi szakmai igazgató, Révész Attila veheti át.

A Seszták Miklós volt fejlesztési miniszterhez köthető Kisvárda az egyik kedvezményezettje a tao-támogatásoknak. Az atlatszo.hu nemrég közölt részletes beszámolójából kiderül, hogy 2015/16-ban csak a Duna Aszfalt 557 millió forinttal, a Molhoz köthető FGSZ Földgázszállító Zrt. 318 millióval támogatta a csapatot. De 90 milliót kapott a klub a sváci tulajdonú GE Infrastructure Kft.-től, és 50 milliót utalt, az azóta kegyvesztetté vált Szijjártó-közeli Kuna Tibor két cége (Young and Partners Kft., Trinity International Communications Kft.).

2017/18-ban Seszták csapatának ismét egy Mol-leány, ezúttal a Mol Petrolkémia Zrt. volt a legnagyobb tao-adományozója 142 millió forinttal. Emellett jött 30 millió forint a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB Bankon keresztül is.

Hogy mi a helyzet Kisvárdán arról korábban részletes riportot közöltünk:

Seszták Miklós Felcsútja: ahol egymilliárd forint közpénzt öntenek egy másodosztályú álomba

A focipálya mellett örülnek az új, korszerű stadionnak. Ők 150-en lehetnek. Ha bemegyünk Kisvárdára, örömből egyre kevesebb lesz. Kritizálnak, és Stadler-sorstól tartanak. Sokáig úgy tűnt: 120 millió forintból fejlesztik a kisvárdai stadiont (már épül is az öltöző, tavaszra lesz kész), majd Seszták Miklós fejlesztési miniszter némileg váratlanul, tavaly szeptemberben maga jelentette be, hogy a kabinet jóváhagyta a nagy tervet, miszerint 2016-ig új futballstadion épül a nyírségi városban.

 

 

Figyelmébe ajánljuk