Váratlan fordulat: lemondott Kiss László szövetségi kapitány

  • narancs.hu
  • 2016. április 7.

Sport

Azt mondja, a magyar sport érdekében döntött így.
false

 

Fotó: MTI

A szakember csütörtöki közleményében tudatta elhatározását az MTI-vel.

„A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről” – írta Kiss László.

A 75 éves szakemberről kedden a privatkopo.hu internetes portál azt írta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Ugyanakkor szerdán a Magyar Úszó Szövetség vezetése és az edzőbizottság egyformán változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót.

Közleményében Kiss László úgy fogalmazott, hogy „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés”.

„Az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket” – hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a cselekményt nem követte el – írja az MTI.

Kiss nem sokkal korábban lemondott százhalombattai alpolgármesteri tisztségéről is. Szövetségi kapitányként az volt az utolsó médiaszereplése, hogy elküldte a picsába a 24.hu riporterét.

Az MTI egy másik híréből kiderül, hogy közben megérkezett az első szponzori visszalépés: a KÉSZ építőipari vállalat megvonta támogatását az úszószövetségtől, mert az szerintük a Kiss-ügyben elvesztette feddhetetlenségét.

Figyelmébe ajánljuk