Tizenegyespárbajjal verte az angolokat, újra Európa-bajnok Olaszország

  • narancs.hu
  • 2021. július 12.

Sport

Hazai pályán, Donnarumma hatalmas védésével szenvedett vereséget az angol válogatott.

Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini együttese a részben budapesti rendezésű torna vasárnapi döntőjében 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban

Az angolok Luke Shaw révén 116 másodpercet követően, az Eb-finálék történetének leggyorsabb góljával szereztek vezetést, az olaszok a 67. percben Leonardo Bonucci szöglet utáni közeli találatával egyenlítettek- írja az MTI.

A hosszabbításban nem esett újabb gól, így jöhettek a 11-esek: az olaszoktól, Domenico Berardi, Bonucci és Bernardeschi lőtt eredményes büntetőt, míg Belotti és Jorginho lövését Pickford védeni tudta; Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya Jadon Sancho és Marcus Rashford személyében két játékost is közvetlenül ezt megelőzően küldött pályára, de mindketten hibáztak, ahogyan Bukayo Saka is. Az angol csapat részéről Kane és Maguire lőtt pontot érő 11-est. A végeredmény 11-esekkel együtt így: Anglia-Olaszország 2-3 lett.

Olaszország 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. Az olasz válogatott immár 34 mérkőzés óta veretlen, folytatva ezzel története legjobb sorozatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, már a meccs előtt állt a bál Londonban: szurkolók egy része jegy nélkül akart bejutni, áttörtek a biztonsági kordonokon. A Wembley szóvivője a BBC-nek egyébként úgy nyilatkozott, hogy a szurkolók nem jutottak be a stadionba, annak egy külső részén történt roham.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk