Stohl Andráson kívül még egy csomóan otthagyják Eszenyi színházát

  • narancs.hu
  • 2017. március 30.

Színház

Bata Éva, Lengyel Tamás és még sokan mások.

Friss: Közben a 24. hu nyilvánosságra hozta a felmondottak teljes listáját.

Úgy tudják, hogy a távozók között van Járó Zsuzsa - aki Belvárosi Színházban folytatja-  lelép Herczeg Adrienn, Kovács D. Dániel és Péter Kata is. A lap azt is megírta, hogy információjuk szerint többeknek nincs még ajánlata más színházaktól, ezért is szokatlan a döntésük. Otthagyja a színházat Csóti József gazdasági igazgató is.

Nemrég írtuk meg, hogy Stohl András kilép a Vígszínházból, ám úgy tűnik, elég sokan követik a példáját. A Bors mai információi szerint még 8 színész hagyja ott az Eszenyi Enikő vezette színházat. A lap nem részletezi, hogy ki a nyolc érintett és pontosan milyen okok vezettek a döntéshez,  de egy névtelenséget kérő forrásukra hivatkozva azt állítják, hogy a felmondások mögött anyagi okok húzódnak, „a színházvezetés – és ez értendő minden hazai teátrumra – egyszerűen nem tud versenyezni azokkal a tévés produkciókkal, amelyekből egyre több indul mostanában” – írják.

Némileg árnyalja ugyan ezt a képet, hogy más színházakból is járnak tévézni színészek, de csak a Vígből érkezett eddig tömeges távozásról szóló hír.

A lap minden esetre úgy tudja, hogy a távozók között van A mi kis falunkban szereplő Lengyel Tamás, Kerekes József és Bata Éva is. Az érintett sorozatról Csuja Imre épp tegnap jelentette be, hogy megállapodtak a folytatásról, ami 2018 tavaszára várható.

Kíváncsian várjuk, mikor érkeznek hírek Balázs Péter újbóli aktivizálódásáról is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?