"Nincs igazodás" - Németh Róbert basszusgitáros - HS7

  • .
  • 2010. augusztus 26.

Trafik

rés a présen: Idén lesz tizenöt éves a Heaven Street Seven, és nem nagyon voltak tagcseréitek. Németh Róbert: Minden zenekarnak megvan a maga története, tehát nem hiszem, hogy létezne ilyen vagy olyan recept vagy megoldóképlet. Nálunk az együtt zenélés egyben barátság is, valószínűleg ez ad pluszréteget és megerősítést a "zenekarozásnak". rap: Mivel rukkoltok ki a jubileumra? NR: Két extra dolgot tervezünk, mindkettő őszre várható - bár pontos dátumokkal még nem tudunk szolgálni.

Lesz egy dupla válogatáslemez, HS7-slágerekkel, zenekari kedvencekkel és különlegességekkel, valamint új számokkal - a címe az lesz, hogy Dunabeat. Továbbá lesz valamikor november magasságában egy születésnapi koncert.

rap: Nem nagyon változott a stílusotok sem. Alapvetés nálatok, hogy nem akartok igazodni?

NR: Nincs alapvetés, azt gondolom. Meg igazodás sem. Ha egy szám slágeres, akkor az azért van, mert ilyen az ízlésünk. Mint ahogy az is "csak úgy jön", ha egy-egy dal karcosabb, lököttebb vagy sötétebb.

rap: Nem okoz törést a zenekar életében egy-egy külön projekt?

NR: Nem. Ennyi év alatt rengeteg "párhuzamos" ötlet, elképzelés halmozódik fel egyikünk-másikunk fejében - tök normális, hogy ezek az ötletek újabb produkciókban testesülnek meg.

rap: A gitározáson túl milyen szerepet vállalsz a zenekar életében?

NR: A HS7 sok tekintetben "csináld magad!" módon működik - de legalábbis szeretjük és igényeljük, ha a sajtóanyagoktól a hangfelvételek elkészítéséig tevékenyen részt tudunk venni a "zeneíráson túli" alkotófolyamatokban. Mivel én magam zenei újságíró is vagyok, értelemszerűen az együttes életének vonatkozó szelete a reszortom.

rap: Milyen fesztiválokon, illetve klubokban lehet látni benneteket az ősszel? És melyik a jobb?

NR: Közhely, de igaz: a fesztiváloknak és a klubkoncerteknek is megvan a maguk sajátos hangulata. Ez is, az is izgalmas tud lenni, úgyhogy ha lehet, nem választanék. Ami a fesztiválokat illeti, játszunk még a Szegedi Ifjúsági Napokon és az ősz eleji Fezen fesztiválon, Székesfehérváron. Aztán jönnek az őszi klubkoncertek - terveink szerint néhány meglepetéssel -, majd pedig a már említett jubileumi fellépés.

Figyelmébe ajánljuk