rés a présen - A bátyám, egy jó barátunk és én - Tollner Máté, Dj Tolo

  • .
  • 2010. augusztus 19.

Trafik

rés a présen: Mit jelent a csapatotok neve, a LavaLava? Tollner Máté: Szerintem semmit, de a magmalávához biztosan nincs közünk. Amikor összeállt a csapatunk, akkor volt egy Boys Noize-szám ezen a címen (a szerző egy vicces rajzfilm után keresztelte így a trekket), azt a zenét szerettük akkor, jól is csengett a név, ezért döntöttünk így.
És igazából már minden készen állt az első buli indításához, csak a név nem volt még meg.

rap: Hogyan verődött össze a kollektíva, te hogy kerültél bele, és kik vannak még?

TM: Otthon mindenki régóta foglalkozott már zeneírással, "hálószoba-dídzsézéssel". Egyszer csak elérkezettnek láttuk az időt, hogy már ne csak magunk és egymás szórakoztatására zenéljünk - és ha ez másnak is tetszik, az nagyon nagy öröm. Négyen kezdtük, jelenleg hárman vagyunk: a bátyám, egy jó barátunk és én.

rap: Milyen zenéket, ütemeket játszotok, és ez feltétele-e a bekerülésnek, már ha bővítenétek egyáltalán a csapatot?

TM: Több különböző stílusból tevődik össze a repertoár, mostanában leginkább a tech house, a technó és a minimál az asztalunk. De gyakran kerül a szettjeinkbe deep house, elektronika és egyéb lassú tempós zenék is. Nem tervezünk személyi változásokat. Ez tűnik a legideálisabb felállásnak.

rap: Hogy megy a szekér?

TM: Hál' istennek az elmúlt egy évre nem panaszkodhatunk, minden összejött - sőt még talán több dolog is, mint amit terveztünk. Stabil havi klubestünk van a Corvintetőn, játszhattunk kedvenc fesztiváljainkon (DumDum, Balaton Sound, Sziget), és a siófoki Coke Clubban is. 'sztől szeretnénk egy kicsit a produceri munkákra is ráfeküdni, és előremutató külföldi producereket a klubestjeinkre csábítani vendég dj-ként.

rap: Szereted a nem partizenét is?

TM: Persze, nagy kedvencek voltak Bérczesi Róbert (ex-Hiperkarma) régi, "egy szál gitáros" estjei, de imádom az összes Harcsa Veronika-projektet, és ha Yann Tiersen legközelebb Budapesten jár, azt sem fogom kihagyni.

rap: Õsszel mi lesz?

TM: Marad a havi klubest a Corvintetőn, de kicsit felturbózzuk, sok-sok meglepetéssel. Szeptember közepén Győrben játszunk, novemberre pedig a Közgáz-gólyabálra vagyunk lekötve. A közösségi portálokon és honlapunkon (www.lavalava.hu) minden aktuális infót megtaláltok.

Figyelmébe ajánljuk