Tévétorrent

Banshee

  • Szabó Ádám
  • 2013. május 12.

Tévétorrent

Mutasd a moteled, megmondom, ki vagy - nincs, ami jobban jellemezne egy települést, mint a kocsmával egybekötött városszéli szállója. Természetesen akad egy hasonló Banshee városában is - ebbe menekül frissen szabadult főhősünk, és nem is szándékozik továbbállni. Pedig baljós előjel akad: a kócerájban a szeme előtt gyilkolják meg a kinevezés előtt álló új seriffet - mire ő felveszi a rendőrfőnök jelvényét, és a bőrébe bújik.

Eddig minden egy sablonbűnügyi szappanoperát sugall, ám a továbbiakban jócskán megmerítkezünk a thrillerben és a drámában, és a sorozat kioszt pár pofont a nézőknek is.

false

Indiánok, hollandok, amishok, kurvák és még ki tudja, mennyi féle-fajta ember él együtt a településen - hasonló tömörülés inkább játékokban és képregényekben fordul elő. A városka a maga színes-szagos légkörével, fura figuráival nemcsak a széria legnagyobb erőssége, hanem az egyik főszereplője is. Nem is árt a körítés, ugyanis a rablóból lett pandúr főhős, Lucas Hood a megkapó flashbackeken kívül eleinte nem sok potenciával kecsegtet - tudjuk róla, hogy kemény, és... hát, körülbelül ennyi. De a többi szereplő olyan gyönyörűen elcseszett, titokkal teli és vészjósló, mint maga Banshee városa. A remek castingot az ilyen, élettel teli mellékalakok dicsérik; akad figura, akinek hosszú részekig csak néhány jelentéktelennek tűnő pillanat jut - ám ezek olyan szépen épülnek egymásra, hogy mikor az illető végre valójában színre lép, az tényleg üt. Hasonló technika mentén szerveződő elszórt történetszál több is akad, a fővonal viszont lapos és közhelyes.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?