Tévétorrent

Believe

  • - ts -
  • 2014. április 27.

Tévétorrent

Nagy korszakát éli Alfonso Cuarón, már ott tartunk, hogy a Gravitáció a 21. század Űrodisszeája, s most itt ez a csúcskategóriás sorozat is a NBC-től, mi jöhet még?

A sorozatból neki konkrétan semmi, mert csak az első három részben volt benne, ám a látottak fényében nem érezzük különösebb szükségét a siratásának.

Az a helyzet Bo Adamsszel, hogy egyfelől meg kell védeni, másfelől meg kell találni, amit kicsit megnehezít, hogy menekül. Ám, ha mégis ráakad mondjuk a rendőrség, akkor ijedtében rájön egy képesség - az ő szavaival olyan az, mint a csuklás -, amitől egyszerűen elgurítja az alkalmatlankodó rendőr kocsiját valahová a képen kívülre. S ha nem a mulya rendőrség kapná el, hanem egy nagyon gonosz zsoldos, akkor egy tip-top mentőcsapat siet a segítségére, Delroy Lindóval az élen. A védelmet erősíti továbbá egy szökött halálraítélt, kivel az alkotók úgy lehetnek, mint a költő: járkálj csak, előbb-utóbb úgyis történik valami. Nos, semmi szokatlan: elmegy a kislánnyal Atlantic Citybe, s felhasználva képességeit, nyer egy zsák pénzt, amit - komolyan mondom - jótékonysági célokra fordítanak. Aki itt nem száll ki, az ugyebár Cuarón egyfelől, neki még van egy dobása, másfelől örök optimista.

Kisdeddel a jó ügy érdekében menekülő elítéltet éppenséggel láttunk már néhányat még sorozatban is, tehát a felállás nyilvánvaló: szívünk az övék. De sikerül-e? Igen, sikerül, hacsak el nem kaszálják menekülés közben ezt a módfelett tanácstalannak tűnő kezdeményezést. De ha sikerül, akkor is ott marad bizonyosan a nyomasztó kérdés, mi sikerült? Alighanem egy sérülékeny fogpiszkáló.

Figyelmébe ajánljuk