Csalásgyanús eseteket emlegetnek: a Jobbik és Gyurcsány is a választási eredmények furcsaságaira hívja fel a figyelmet

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 15:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gyurcsány újraszámlálást követel minden olyan választókerületben, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló.

"A 2018-as országgyűlési választás nem volt tiszta, feltehetően a Fidesz nem bízta a véletlenre a kétharmados eredményt"

- tette közzé a Jobbik közleményében, amelyben egy újabb furcsa esetre hívják fel a figyelmet. Azt gondolják ugyanis, hogy Sárospatakon rossz helyre könyvelték el a pártra leadott szavazatokat: a szóban forgó helyen ugyanis a párt egyéni képviselőjelöltje, Mikola Gergely 151 szavazatot kapott, míg listán a Jobbik egyet sem. Érdekes azonban, hogy a NET nevű kamupárt ugyanitt 122 szavazót szerzett.

Gyurcsány Ferenc délutáni sajtótájékoztatójában hasonló anomáliákról beszélt. Két konkrét példát említett, ahol jelöltjük, Varju László 244 egyéni szavazatot kapott, de a DK egyet sem; illetve a Pest megyei Gyömrő egyik szavazókörében is hasonló jelenség történt. "Ez nem csak ésszerűtlen és életszerűtlen, de felveti annak a gyanúját, hogy a listás szavazatok összeszámlálásánál valakik tudatosan csaltak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, és azt hangsúlyozta, hogy 1990. óta nem fordultak elő ilyen anomáliák. Újraszámlálást követel minden olyan választókerületben, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló.

Kiemelte, hogy nincs hiteles magyarázat a választási informatikai rendszer vasárnapi összeomlására, ahogy arról sincs kimutatás, hogy a helyreállító munkák nem befolyásolták-e a nyilvánosságnak szolgáltatott adatokat és elfogadhatatlannak tartja, hogy az urnazárás után három és fél órán keresztül nem voltak nyilvánosak az adatok. Ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy egyes szavazókörökben akár órákig "manipulálják a választás végeredményét, és ha kell, új szavazatokat gyártsanak" - közölte.

 

 

MTI, OS
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 15:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 17:35
  Hogy lett volna csalás? Ma már nincsenek is kékcédulák.
 2. 2 Cyrano
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:41
  Má' hogy lett volna csalás? Nálunk a házból 53-an szavaztak, olvasom a valasztas.hu-n, hogy ebből 112-en a fideszre. :XD
 3. 1 naki
  naki
  2018. április 10., kedd 16:06
  Orbánc és Fideath mindenre képes. Kivéve, hogy választási programmal induljon egy választáson. És ha ennek ellenére nyer, akkor a "nép" nem áldozat, hanem cinkos.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...