Egy leleplező riport szerint kisbuszokkal hozták Ukrajnából a Fidesz szavazóit

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Célpont mutatott be hangfelvételeket.

A Hír Tv oknyomozó műsora, a Célpont a tiszaújlaki expolgármester, Tilki Attila kampányába épült be, így derítették ki, hogy vasárnap kisbuszokkal több száz szavazót szállítottak a Fidesznek – írják honlapjukon.
Míg a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket felkészítették a vasárnapi rohamra. Ők a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig ki volt adva, hogy nagy forgalomra készüljenek.

Egy Ukrajnában élő férfi arról beszélt, hogy a szavazás hajnalán reggel ötkor indul majd az ukrán fuvarokkal: először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel. A hangfelvételek szerint ötszáznál is több embert átvittek. Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas – idézik az egyik buszoztatót.

A kelet-magyarországi település már a választás előtt is feltűnt a hírekben. Kiderült, hogy olyan lakcímeket is találni a faluban, amelyekbe rengeteg ukrán-magyar kettős állampolgár van bejelentve, de a lakókat szinte sosem látta senki. Kispaládon például 151 százalékkal növekedett a lakosság, Tiszabecsen pedig az egyszerűsített honosítás bevezetése óta 146 százalékra nőtt a választásra jogosultak száma.

hirtv.hu
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2 rworse
  rworse
  2018. április 11., szerda 08:48
  EBESZ-nek üzenem, hogy ez is a választási csalások eklatáns példája. Sok ilyen van, sok kicsi sokra mehet.
 2. 1 naki
  naki
  2018. április 11., szerda 06:25
  Orbánc nemcsak morálisan romlott kúrmányfő, de szakmailag is egy nagy nulla. Jóllehet, egy percig sem dolgozott a szakmájában, de ha már a jogászképzésben rontotta a levegőt, szakmai becsületből is fel kellene lépnie az ilyen arcpirító esetek ellen. Na persze nem itt kellene kezdenie, hanem azon a jogszabályi háttéren, ami az ilyesmit nemcsak megengedi, de hallgatólagosan inspirálja is. Nemcsak a Nagy Nullát, de az egész Fideath-csürhét is minősíti. Köztörvényes, nem körözött bűnözők kúrmánya.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...