„A Demokratikus Koalícióból egy közepes párt lesz”

  • narancs.hu
  • 2018. április 8.

Választás 2018

Gyurcsány azt reméli, hogy hogy hétfőtől egy új kormány megalakításának előkészítésével kell foglalkozniuk.

Bízik az ellenzék sikerében a vasárnap délelőtti választási részvételi adatok alapján a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Szavazata leadása után Gyurcsány Ferenc azt mondta újságíróknak, reméli, hogy hétfőtől egy új kormány megalakításának előkészítésével kell foglalkozniuk – írja az MTI.

„A Fidesz várhatóan kevesebb szavazatot fog kapni, mint amit mérnek nekik” – mondta Gyurcsány, miután leadta voksát a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában lévő szavazókörben, és hozzátette: azt, hogy „az ő választási rendszerük” révén politikai kisebbséggel többségbe kerülhetnek-e a parlamentben, nehéz megmondani. Ha így lesz, akkor bajba kerül a Fidesz, mert tartalmi értelemben kisebbségben kellene kormányozni, törvénytelen módon.
A Demokratikus Koalíció elnöke azt is mondta, hogy akkor sem számít zavargásokra, ha a kormánypártok kisebbségbe kerülnek, és attól sem tart, hogy a DK nem kerül be a parlamentbe: szerinte a Demokratikus Koalícióból egy közepes párt lesz.

false

 

Fotó: MTI – Illyés Tibor

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?