Nem tárgyal Karácsony Gergellyel a Momentum

  • narancs.hu
  • 2018. március 21.

Választás 2018

Az Együtt viszont igen.

Elutasította Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt (MSZP–Párbeszéd) egyeztetési ajánlatát Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Karácsony kedden jelentette be, hogy érdemi ajánlata van az Együtt és a Momentum számára. A Momentum előzőleg három képviselőjelöltjét léptette vissza, az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és az LMP javára.

Karácsony Gergely együttműködési tárgyalásra hívja az Együtt és a Momentum vezetőségét

Közben az LMP egyik jelöltje is visszalépett Kunhalmi Ágnes javára. Miután ma az LMP sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lezárult és nem járt sikerrel együttműködési kísérletük az ellenzéki pártokkal, Karácsony Gergely Facebook-oldalán jelentette be: folytatják az összefogás lehetőségének keresését, ezúttal az Együtt és a Momentum vezetőivel.

Fekete-Győr András az Indexhez eljuttatott közleményében azt írja, „mi nem alkudozni akarunk, hanem dolgozni”. Szerinte az ő visszalépéseikkel került közelebb az ellenzék a kormányváltáshoz, nem a botrányos hétvégi tárgyalással. Fekete-Győr azt is jelezte, hajlandó további visszalépésekre, ha „az MSZP–DK, az LMP és a Jobbik is megkezdik a visszalépéseket egymás javára”.

Ha jól értjük tehát, Fekete-Győr szerint az ellenzéki pártoknak úgy kellene kölcsönösen visszaléptetniük a jelöltjeiket, hogy arról előzetesen nem egyeztetnek.

Juhász Péter, az Együtt elnöke elfogadta Karácsony meghívását, igaz, jelezte, jó lenne, ha az LMP és a DK is ott lenne a koordinált indulásról szóló egyeztetésen. Amelynek amúgy még az időpontja sem ismert.

Figyelmébe ajánljuk