Karácsony Gergely együttműködési tárgyalásra hívja az Együtt és a Momentum vezetőségét

  • narancs.hu
  • 2018. március 20.

Választás 2018

Közben az LMP egyik jelöltje is visszalépett Kunhalmi Ágnes javára.

Miután ma az LMP sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lezárult és nem járt sikerrel együttműködési kísérletük az ellenzéki pártokkal, Karácsony Gergely Facebook-oldalán jelentette be: folytatják az összefogás lehetőségének keresését, ezúttal az Együtt és a Momentum vezetőivel.

"Szomorúan tudomásul veszem az LMP mai döntését, hogy nem kívánnak tárgyalni a demokratikus pártokkal a választási együttműködésről. Akkor nélkülük kell győznünk. Ma tárgyalásra hívtam az Együtt és a Momentum vezetőit. Érdemi ajánlatunk van a számukra. Mert Magyarországnak változásra van szüksége! Változást! Most!"

Az Együtt, illetve Juhász Péter rögtön jelezte, hogy ott lesznek: "Az Együtt ott lesz a Karácsony Gergely által kezdeményezett tárgyaláson. Mi a legvégsőkig küzdeni fogunk az ellenzéki együttműködésért, mi a legvégsőkig nyitottak leszünk minden ellenzéki párt irányában, hogy létrejöjjön az az együttműködés, ami elengedhetetlen feltétele Orbán Viktor leváltásának."

A Momentum még ugyan nem reagált, de már korábban bejelentették: visszaléptetik három jelöltjüket, egy-egy ellenzéki párt javára. Nagy Károly Pestszentlőrincen Kunhalmi Ágnes (MSZP-Párbeszéd) javára, Rácz Norbert Szekszárdon Hadházy Ákos (LMP) javára Fábián László Marcalin Steinmetz Ádám (Jobbik) javára lép vissza az indulástól.

És miközben az LMP vezetői az összefogás sikertelenségéről beszéltek, egy jelöltjük, Kassai Dániel mégiscsak visszalépett, szintén Kunhalmi Ágnes javára.

Figyelmébe ajánljuk