A Magyar Idők tombolva dühöng a Junior Prima díjazottjain

  • narancs.hu
  • 2016. november 22.

Villámnarancs

Azt írja a Pravda: „A Junior Prima megérett a pusztulásra.”

Tegnap osztották ki a Junior Prima sajtódíjakat, a nyerteseket a zsűriből az a Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara elnöke köszöntötte, akit végképp nem lehet azzal vádolni, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének ádáz ellensége lenne.

Ám úgy tűnik, hogy a Magyar Idők öklének, Szikszai Péternek ez sem volt meggyőző.

Szikszai  kb. az 1937-es Pravda nívóján intézett kirohanást a díj, a díjazottak ellen, amikor ezt írja: „A Junior Prima sajtódíj már rég megérett a pusztulásra. Elég csak végignézni az utóbbi évek névsorát, belterj van itt, nem sokszínűség: Index, Magyar Narancs, 444, Index, Magyar Narancs, 444…”

Szikszai azt ugyan nem írja, hogy a „sokszínűség jegyében” a Magyar Idők (vagy a TV2, Origo, Ripost, 888) ifjú munkatársai is díjat érdemelnének, inkább vidéki munkatársakkal takarózik, hogy azoknak bezzeg nem adnak Junior Primát. Meg hogy 51 pályázó volt, de csak az Index meg a 444, meg a Narancs. Viszont a MTVA műsorvezetőjét csak illendőségből tüntették ki.

Szikszai következtetése: „Nem kell itt szégyenlősködni, kérem, ami jár, az jár! És ha ez az értékelési eljárás a Junior Prima támogatójának rendben van, akkor tulajdonképpen ki lehetne hirdetni a jövő évi díjazottakat is. Már amennyire ez díj, és nem inkább politikai finanszírozás. A színjáték immár teljesen felesleges. Gergely Zsófia (hvg.hu) küldheti is a számlaszámát.”

Annyit még odaírhatott volna, hogy Magyar Időknek bezzeg semmi köze nincs politikai finanszírozásokhoz, mert ami ott történik, az a megtestesült minőségi újságírás.

Figyelmébe ajánljuk