A Snickers Magyarország csinált egy gyomorforgató hülyeséget, aztán bocsánatot kért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 02., 14:50
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ki vagy, ha éhes vagy?

„Éhesen kifordulsz önmagadból” — írta ki a Snickers Magyaroszág tegnap a Facebook-oldalára, amelyet amúgy 155 ezren követnek. A szöveget egy képpárral illusztrálták: bal oldalon egy menő focista lábát látjuk, a szöveg: „Snickersszel”, jobb oldalon pedig egy profi, tüllszoknyás balerináét, a kommentár: „Snickers nélkül”.

false

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egy dolog, hogy a Snickers a saját célcsoportjához szeretne beszélni saját PR-felületén, és minél markánsabban határolja azt, annál nagyobb hatékonysággal megy át az üzenete. De azért mindeközben nem kellene teljesen kizárni, illetve sértegetni a célcsoporton kívül lévőket.

Ráadásul nem túlzottan elrugaszkodott gondolat az sem, hogy a reklám homofób felhangokkal bír, és a Snickerst megtagadó férfiakat tulajdonképpen azzal riogatja, hogy annyira lesznek férfiasak, mint egy balerina: „éhesen kifordulsz önmagadból”.

A reklámra a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-csoport hívta fel a figyelmet, be is taggelték a Snickers Magyarországot. Nem sokkal később a cég egy kommentben jóformán azonnal igazat adott a kritikáknak és elnézést kért a hibáért: „Őszintén sajnáljuk, ha a fent említett poszttal bárkit is megbántottunk, nem állt szándékunkban senkit sem megsérteni. Természetesen elismerjük, tiszteletre méltónak tartjuk azt a teljesítményt, valamint azt a rengeteg munkát, amit a balettművészek, illetve a profi labdarúgók végeznek. Továbbá belátjuk, hogy a vizuális megjelenítés, a képek kiválasztása valóban nem volt szerencsés. A történtek miatt kérjük, fogadjátok el őszinte bocsánatkérésünket!”

Azon felülemelkedve, hogy a bocsánatkérő szöveg már-már túl érzelmes, kezdetnek kifejezetten jó.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 02., 14:50
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Cheyenne
  2017. június 03., szombat 06:35
  Azért a Mancs is megrázza néha a hülyeségfát. Semmi homofób felhangja nincs ennek. Egyszerű a nyelvi metafora szintjén kifejezett ellentét képi átfordítása alarna lenni. Ahogy nem szereted nézni, ha focistaként mozog egy táncos a balettben, ugyanúgy nem szereted nézni, ha balettáncosként mozog egy focista a pályán. Valszeg a célközönségükben több a robosztusabb személy, mivel a táncosok nem zabálnak annyi csokit, mint a focisták, szerintük. Vahy szerintük több férfi veszi a csokijukat mint nő. Ezzel lehet vitatkozni. De hogy gyomorforgató lenne? Annyi gyomorforgató dolog van ebben az országban, hogy kívánom mindenkinek, ez legyen a legdurvább, amivel találkozik.
 2. 1
  Cheyenne
  2017. június 03., szombat 06:11
  A reklám rossz. Mert kizárólagosan mintha focistákhoz szólna, ráadásul kifordulsz önmagadból a suttyó. A kép a fociban megszokott pejoratív kifejezés suta képi átfordítása: az erőtlen, kényeskedő játékost illetik a balerina metaforával.

  De azért a pc őrület miatt, remélem még mondani azért lehet.
  Vagy az állatvédők is tiltakoznak majd, ha a műesést színészkedéssel párosító produkcióra a hattyú halála kifejezést használják? Esetleg a műugrok tiltakoznak? Vagy a színész szakszervezet?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk