A Snickers Magyarország csinált egy gyomorforgató hülyeséget, aztán bocsánatot kért

  • narancs.hu
  • 2017. június 2.

Villámnarancs

Ki vagy, ha éhes vagy?

„Éhesen kifordulsz önmagadból” — írta ki a Snickers Magyaroszág tegnap a Facebook-oldalára, amelyet amúgy 155 ezren követnek. A szöveget egy képpárral illusztrálták: bal oldalon egy menő focista lábát látjuk, a szöveg: „Snickersszel”, jobb oldalon pedig egy profi, tüllszoknyás balerináét, a kommentár: „Snickers nélkül”.

false

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egy dolog, hogy a Snickers a saját célcsoportjához szeretne beszélni saját PR-felületén, és minél markánsabban határolja azt, annál nagyobb hatékonysággal megy át az üzenete. De azért mindeközben nem kellene teljesen kizárni, illetve sértegetni a célcsoporton kívül lévőket.

Ráadásul nem túlzottan elrugaszkodott gondolat az sem, hogy a reklám homofób felhangokkal bír, és a Snickerst megtagadó férfiakat tulajdonképpen azzal riogatja, hogy annyira lesznek férfiasak, mint egy balerina: „éhesen kifordulsz önmagadból”.

A reklámra a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-csoport hívta fel a figyelmet, be is taggelték a Snickers Magyarországot. Nem sokkal később a cég egy kommentben jóformán azonnal igazat adott a kritikáknak és elnézést kért a hibáért: „Őszintén sajnáljuk, ha a fent említett poszttal bárkit is megbántottunk, nem állt szándékunkban senkit sem megsérteni. Természetesen elismerjük, tiszteletre méltónak tartjuk azt a teljesítményt, valamint azt a rengeteg munkát, amit a balettművészek, illetve a profi labdarúgók végeznek. Továbbá belátjuk, hogy a vizuális megjelenítés, a képek kiválasztása valóban nem volt szerencsés. A történtek miatt kérjük, fogadjátok el őszinte bocsánatkérésünket!”

Azon felülemelkedve, hogy a bocsánatkérő szöveg már-már túl érzelmes, kezdetnek kifejezetten jó.

Figyelmébe ajánljuk