A váci polgármester berezelt Orbántól, s behívatta „elbeszélgetésre” a diákjait védő igazgatót

  • narancs.hu
  • 2015. március 14.

Villámnarancs

Vác kormánypárti polgármestere behívatta a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és a helyettesét, hogy számon kérje, miért nem hajtják ki Orbán elé a diákjaikat. Párttitkártempó 2015.

Fördős Attila elvtárs, polgártárs, hívő keresztény, magyarember, zember keményen dolgozó kisember, amúgy Vác kormánypárti polgármestere bekérette magához a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és a helyettesét, hogy egyrészt számon kérje rajtuk a tantestület elhatározását, miszerint nem hajlandók egyetlen tanulójukat sem kihajtani biodíszletnek a március 15-i állami ünnepségekre, egyebek közt az Orbán-beszédre, másrészt ezzel összefüggésben a „hazafias nevelésről” papolt nekik. (Nota bene: micsoda tőröl metszett pártállami tempó már: „behívatta”, mint az ötvenes években valami járási párttitkár a kiskirályságában élő alattvalót.) Fördős állítólag azt mondta, hogy ha rajta múlna, repülne az igazgató. Nem rajta múlik, a Kliken múlik.

Nos, a bátor intézményvezetőkre ettől még jöhetnek rosszabb napok, ám ha így lesz, amellett ezek után nem menne el szó nélkül Magyarország, az biztos.

A másik, amiben már most biztosak vagyunk, hogy Fördős polgármester 2015. március 12-én, négy és fél évvel a következő önkormányzati választás előtt ezzel a „lefelé” fenyegető, „fölfelé” seggnyaló szarháziskodásával elintézte magának, hogy legkésőbb 2019 őszén röpül Vác városvezetői székéből. Érdemei szerint, a hazájukat szerető váciak akaratából.

Figyelmébe ajánljuk