Czunyiné, a PÖCS zászlósanyja meghirdette a leszámolást a magániskolákkal

  • narancs.hu
  • 2015. november 28.

Villámnarancs

Lopnak, csalnak, hazudnak – állítja alig burkoltan Hoffmann Rózsa hasonmása. Nem is ok nélkül: aki tanít, az a rendszer mai ellensége, aki tanul, az a holnapi. Nyírjuk ki időben őket.

„Előfordultak olyan esetek is, amikor olyan gyermekkel, tanulóval létesített az intézményvezető a köznevelési intézményben jogviszonyt, akinek a nevelését-oktatását ténylegesen nem látja el az intézmény” – idézi a hvg.hu Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, aki az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint kivont NAV-val ront rá az alapítványi iskolákra.

A hadjárat igencsak megalapozottnak tűnik, korunk Hoffmann Rózsája példák sokaságával igyekszik igazolni a hadüzenet szükségességét. Mint azt a fenti idézetünk is jól illusztrálja, van itt minden, mint karácsonykor: „sok esetben tapasztalt szabálytalanságok”, nem a megfelelő helyen végzett oktatás, elszámolási stiklik, kamudiákok és adminisztratív hibák mögött bujkáló ellenség. Summa summarum, Czunyiné azt ígéri: nehéz idők jönnek az alapítványi iskolákra.

Hajrá, nyírják is ki az összest, ennek a rendszernek ugyanis jól látnivalóan alattvalókra, nem pedig kiművelt emberfőkre van szüksége. Gondolkodók helyett agymosottakra. Szalag mellett és tévé előtt görnyedő betanított munkásokra. A kivéreztetett közoktatás után tehát most a magániskolák következnek. Holnap meg nyilván focipályákká alakítják a könyvesboltokat.

Figyelmébe ajánljuk