Egy nap alatt ráborították az asztalt Botkára, a cél, hogy visszalépjen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 28., 15:40
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csúnya belháborúnak látszik, de simán lehet puccskísérletnek is nevezni.

Tegnapi villámpublicisztikánkban – értelemszerűen a tegnapi hírekre reagálva –, azt írtuk, hogy „két dolog is mellbe vághatta a Botka-párti MSZP-seket pár órán belül. Egyrészt a Medián szerint történelmi mélyponton a támogatottságuk, a Jobbik elhúzott, az LMP a nyakukon. Másrészt Molnár Gyula lenyilatkozta, hogy a párt nyitott még arra is, hogy Gyurcsányt is listára vegyék.

Azóta mintegy

húsz óra telt el, és már arról susmorognak országszerte, hogy leszedik Botkát,

az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Egészen konkrétan az Index és a hvg.hu is arról ír, hogy színre lépett egy ellenzéki mozgalom, aminek legfőbb célja jelenleg az, hogy félreállítsa Botka Lászlót. E csoport két fontos embere Tarjányi Péter és Lattmann Tamás, aki kedden este az ATV-ben azt állította, hogy Botka színre lépéséig ő volt az ellenzék (konkrétan az MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd közös) miniszterelnök-jelöltje.

A zoom.hu-t tulajdonló Tarjányi pedig éppen csütörtökön mutatta be az általa gründolt új ellenzéki szerveződést, a Magyar Progresszív Mozgalmat (MPM). A bemutatkozásról az említett orgánumok számoltak be, s ezek szerint az MPM egy baloldaliösszefogás-párti értelmiségi különítmény, amely felvállalná egy együttműködés koordinációját. Kimondták: ennek élén nem lehet Botka, mert nem működik.

Még egy torz akkord van ebben az isteni szimfóniában:

Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja, akivel Botka csúnyán összecsattant nemrég. Na, ővele egyeztetett Lattmann Tamás az ATV-s nyilatkozata előtt.

Molnár Zsoltot még egy szál összeköti a Botka-ellenes szervezkedőkkel: a hvg.hu szerint szoros kapcsolatot tart fenn Tarjányi Péterrel. „Molnár tavasszal találkozott Botka Lászlóval, és kvázi árnyékkormánytagként Lattmannt, Tarjányit és Bodnárt ajánlotta figyelmébe. Botkáék – némi hezitálás után – nem éltek a lehetőséggel, utána Molnár kardot rántott az MSZP kormányfőjelöltjével szemben” – írja a portál.

Hát, ez minimum egy

csúnya belháborúnak látszik, de simán lehet puccskísérletnek is nevezni.

Ugyanakkor a Botka-ellenesek eddig nem mondták meg, kit látnának szívesen miniszterelnök-jelöltként, miután Botka lelépett a tábláról.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 28., 15:40
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
MSZP
Botka László
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  Kovacs
  2017. szeptember 29., péntek 16:36
  Amikor egy fasiszta kuplerájban az ellenzék így viselkedik, szégyellje magát mindegyik. Név szerint és ujjlenyomattal. Kompletten. Kivétel nélkül.
 2. 15
  galambocskám
  2017. szeptember 29., péntek 14:44
  Kedves alterego, bizonyára igazad van.
  Amikor Orbán Szegedre látogatott akkor botkának "bee.... csúnya Viktor...beeee...." felkiáltás keretében nyakon kellett volna öntenie egy vödör vízzel.

  Hogy az ilyen zsenik mint te vagy elégedettek legyenek az óvodai kiscsoportban.
 3. 14
  alterego56
  2017. szeptember 29., péntek 14:07
  Botka Orbán trójai falova. Nekem akkor nem tetszett már amikor januárban kezet ráztak.
 4. 13
  yoyo
  2017. szeptember 29., péntek 09:46
  Cyrano, személyeskedni nem akartam.
  Hogy a háttérben mi zajlik, fogalmam sincs.
  A dékáról, Gyurcsányról elég egyértelmű az a kép, hogy az utóbbi időben a legfőbb erőfeszítések arra irányulnak, hogy a párt és elnöke tényező maradjon, illetve újra tényezővé váljon. Ez teljesen érthető és akceptálható törekvés - lenne, ha nem a jelen körülmények között történne.
  És kérlek, ne ródd fel nekem, hogy nem csak az egyik felet okolom a helyzet kialakulásáért és állandósulásáért, és egész őszintén: nem érdekel, hogy pontosan ki milyen mértékben felelős, ki kezdte, most éppen ki a hunyó.

  Már 2010-12 között ehhez a mostani Agórához hasonló módon kellett volna működni, konstruktívan, konszenzust keresve, mindenféle oldalvágások nélkül, és nagyon magas fokú áldozatkészséggel. Ez bután naiv dolognak hangzik, de üssenek meg, én azt hiszem, a választók díjazzák, ha azt látják valakiről vagy valamelyik politikai erőről, hogy képes önkorlátozásra, képes a saját érdekeit alárendelni az ország érdekeinek, és ami a legfontosabb, ezzel az elkefélt, buta, szűklátókörűen önző politikával soha a büdös életben nem fogják tudni learatni a játszmáik gyümölcsét, hacsak azt nem, hogy pár mandátummal, önkormányzati képviselőségekkel képzelik el azt beérni.

 5. 12
  Cyrano
  2017. szeptember 29., péntek 08:43
  Az a baj yoyo, hogy most az előítéleteid beszélnek belőled.
  Semmiféle óvodás üzengetés nem volt, amíg Botka nem lépett színre. A moma és a dk tartotta magát az okt. 23-i megállapodáshoz. Bárhogy nézzük, ezt a megállapodást a szocik rúgták fel, azzal, hogy beálltak Botka mögé.
  A dk tagságában voltak olyanok, akik kiakadtak, üzengettek, de a párt vezetése következetesen ugyanazt mondta: kell megállapodás és lesz is megállapodás. Bokros értelmes ÉS cikkeit is figyelmen kívül hagyta mindenki. (A két párt a mai napig egyeztet, mindenféle anyázás, üzengetés nélkül.) Amúgy arra is emlékszem, hogy úgy december környékén a közvélemény folyvást azt harsogta: nem csinálnak semmit. Csak mert 23-án abban is megegyeztek, hogy csak akkor állnak a nyilvánosság elé, ha már KÖZÖS nevezőre jutottak.(És akkor ebben még a szocik is benne voltak. Meg a pm, és a szolidaritás.)
  Lehet fikázni mindenkit, de szerintem ez most tök igazságtalan.
  Sokszor elmondtam: ellenzék MI vagyunk. Ha nem állunk oda, ha nem próbáljuk MI kikényszeríteni a józan döntést, akkor ez marad.
  Azt is sokszor elmondtam (hiába gyurcsányistáztok velem kapcsolatban), hogy én annak a pártnak fogok hitelt szavazni, amelyik nem valakivel/valakikkel szemben határozza meg magát, hanem ezellen a rémes szétszakítás ellen próbál tenni. Ennek nyomait ma a moma és a dk mutatja. És Gyurcsány önmérséklete, Bokros bölcsessége ebben az ótvar katyvaszban imponáló volt.
 6. 11
  bétom
  2017. szeptember 29., péntek 08:03
  A nagy Szili Katalin KE jelölése idején már megmutatták mekkora idióták! Csak így tovább fiúk!
  Azt hiszem ideje összepakolni,- ez egy reménytelen ország!
 7. 10
  yoyo
  2017. szeptember 29., péntek 07:01
  Cyrano, nem beszéltem sárdobálásról, egyszerűen ovis színvonalról. És arról, hogy évek óta, azaz nem feltétlenül ebben a közvetlen konkrét esetben.
  Konszolidált politikai környezetben ez a fajta üzengetős, a nyilvánosságon keresztül kiprovokálós, szivárogtatós, célozgatós, árulkodós "kommunikáció" még talán, de hosszú évek óta be kellett volna már látni, hogy a mai Magyarországon ez járhatatlan.

  Nem állítom, hogy az mszp vagy a dk nem akarja leváltani a fideszt, biztosan őszintén erre törekednének, de sajnos jól belátható, hogy mivel ebben a lelkük mélyén nem hisznek, ezért a saját pártérdekek és egyéni ambíciók kerülnek előtérbe. Ezt - lévén hogy leszarom az mszp-s és dk-s pártérdekeket -, semmilyen szinten nem tudom értékelni, az ország érdekeit figyelembe véve pedig egyszerűen elfogadhatatlannak tartom.
 8. 9
  Világos
  2017. szeptember 29., péntek 02:30
  Nem kell meglepődni. Várható volt, hogy Botka megjelemése után minden Fideszes
  módszer elkerül. Tarjáni ? 28 évig vakarózott ? Az Lmp a Momentum, meg ezek is
  A Fidesznek dolgoznak. Táskapénzért.
  Tudod ? Én is az erős embert mindig a haverokkal verettem meg.
  Megyek buvárkodni vettem egy szemüveget meg egy szivópipát meg van legaláb
  30 db órám /magam javitom/ ez már nagy LUXUS.
  Van még 8 biciklim meg egy terepjárő 16 szelepes ABS-es Sizukim., nem a
  feleségem nevén.
  Valamit elárulok: amikor képviselő voltam én is ingyen parkoltam de még a
  munkatársaim is, várom a szegedi ügyvéd feljelentését.
 9. 8
  szegedi789
  2017. szeptember 28., csütörtök 23:28
  Garcon, egy puncsot kérek szegfűvel, puccsolva, nem keverve, merci beaucoup !
 10. 7
  rworse
  2017. szeptember 28., csütörtök 22:41
  Puncskísérlet.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk