Halló Néró! – Orbán szerint az európai politikusok tehetnek a párizsi merényletekről

  • narancs.hu
  • 2015. november 20.

Villámnarancs

A miniszterelnök ma reggeli szózatát nem befolyásolták a tények.

„Az eddig azonosított párizsi terroristák közül egyik sem az idei menekültáradattal érkezett Európába, hanem régóta franciaországi, vagy belgiumi lakosok, állampolgárok, ráadásul többük nem volt ismeretlen a hatóságok előtt” – olvashattuk tegnap, akik azonban ma reggel Orbán Viktort hallgatták a rádióban, azok azt gondolhatják, hogy ebből semmi nem igaz, de még inkább azt: lehet, hogy igaz, de nehogy már számítson.

Nem lennénk meglepve, ha kiderülne, Orbán már a hét elején tudta, mivel riogassa kedves hallgatóit majd pénteken.

Vagyis tisztában volt azzal, hogy miután elmúlnak a döbbenet és a megrendülés napjai, mondani kell valamit, amit nemcsak idehaza, de Európa más országaiban meghallanak az erre fogékonyak.

Lássuk be, eddigi megnyilvánulásainak fényében Orbánnak egyre nehezebb nagyot mondania, ám úgy tűnik, ma ismét sikerült. Hiszen amikor azt mondja „a terror is egy veszély, de az összefüggés eltagadása destabilizálja igazából Európát”, akkor már rég nem az ISIS-ről, Al Kaidáról van szó, hanem arról, hogy „az európai vezetők folyamatosan beengedték, sőt, beszállították, ők maguk szállították be ezeket a tömegeket”.

Legyinthetnénk az egészre: megint csak a szokásos hülyeség, hány ehhez hasonlót hallhattunk az elmúlt öt évben, aztán reggel mégis felkelt nap. Csakhogy immár nem lehet nem észrevenni, valójában épp Orbán szavai destabilizálják Európát – a miniszterelnök azon kívül, hogy hazudik, immár a tűzzel játszik, talán még élvezi is.

Figyelmébe ajánljuk