Humorosnak tartják-e a Facebook illetékesei a zsidózást?

  • narancs.hu
  • 2014. január 17.

Villámnarancs

A Facebookról eddig úgy tudtuk, hogy ha pornót, hovatovább egy szem fedetlen női keblet, rasszizmust és egyéb disznóságokat észlelnek, vagy mások hívják föl erre a figyelmet, nos, nem lacafacáznak. Úgy tűnik, mostantól elfelejthetjük az efféléket.

Legalábbis ez derült ki olvasónk leveléből, aki egy különösen ocsmány és visszataszító dolgot észlelt itt, majd jelezte az arra illetékeseknek, hogy távolítsák el.

Nem távolították el.

Ráadásul küldtek egy választ is: „Megvizsgáltuk, hogy a bejelentett kép tartalmaz-e gyűlöletbeszéddel vagy -szimbólummal kapcsolatos tartalmat, és azt találtuk, hogy nem szegi meg a közösségi alapelveket.”

Mivel ez a szöveg minden, csak nem indoklás, megnéztük, hogy mi is van a hivatkozott közösségi alapelvekben? Hát ez: „A Facebook nem engedélyezi a gyűlöletbeszédet, de különbséget tesz a komoly és humoros beszéd között.”

Akkor így már mindjárt más. Netán meg is osztottátok a haverokkal, annyira viccesnek találtátok? Így volt? Dobjatok már egy üzit a Narancs Fb-oldalára, hogy szerintetek ez humoros beszéd, ezért maradhat, hadd lássuk, vállaljátok-e. Vagy nagyon gyorsan – és lehetőleg részletesen – magyarázzátok meg nekünk, hogy pontosan miért nem távolítjátok el ezt a mocskot?

Figyelmébe ajánljuk