Köves Slomó elképesztő szöveggel kampányol a Fidesz-KDNP jelöltje mellett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 18:45
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte a zsidó közösség hitéleti kiteljesedését jelentheti Hollik István sikere.

A 444.hu szúrta ki a DK-s Vágó István Facebook-posztját, amelyből kiderült, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az arcát adta a KDNP-s Hollik István kampányához. Köves a pártszövetség képviselőjének szórólapján szerepel, és így ajánlja Hollikot, aki Rogán Antal miniszter korábbi, a Belvárost és a Várnegyedet is magában foglaló választókerületében indul:

„Az utóbbi években megújult a zsidó kulturális és hitélet Budapest belvárosában. Ennek a megújulásnak a folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik István személyében garanciát látok arra, hogy hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon.”

Köves Slomó fenti szavaihoz Köves Slomó saját mondatait fűznénk hozzá, amelyeket még a lapunknak adott korábbi interjúban mondott: „Nem gondolom, hogy a most regnáló kormányhoz máshogy viszonyulnánk, mint a korábbiakhoz. Ahogy azt sem, hogy más lenne a viszonyunk a kormánnyal, mint más egyházaknak. A társadalom minden rétegével és minden szalonképes politikai oldallal olyan viszonyra kell törekedni, amelyben az együttműködés lehetősége megadatik.”

„Mintha az egész ország virtuális valóságban élne” – Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija

A múlt héten azzal kavart vitát az óbudai zsinagóga ortodox rabbija, hogy a kormánypárti médiában kijelentette: a sorosozás nem antiszemitizmus. Nekünk most hozzáteszi, hogy ettől még émelyíti a gyűlöletkampány. A Fideszhez fűződő viszonyáról, egy homályos hátterű médiabefektetésről, a kóser hízott libákról és Trumpról is beszélgettünk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 18:45
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 dot
  dot
  2018. február 03., szombat 20:34
  Prédikátor könyve 3. 17.
 2. 2 Juliusz
  Juliusz
  2018. február 03., szombat 20:07
  Mikor fuzionálnak a Hit Gyülekezetével?
 3. 1 naki
  naki
  2018. február 03., szombat 19:57
  Ez a fószer is a diktátor zsebibabája. Még csak el se ugrik szegény pára.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk