„Magyarország megtagadta a szolidaritást” – Martin Schulz megint beolvasott Orbánnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 14:41
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha nem Merkel nyer szeptemberben, Orbán nagyon, de nagyon fog sírni.

Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam.

A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, hogy kiveszett a szolidaritás az EU-ból, ami „veszélybe sodorja Európa jövőjét”.

Arról is beszélt, hogy Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely „megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben”.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Carsten Koall

Németország hajlandó még több pénzt befizetni, de „ha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul, kancellárként vétót emelek” a következő költségvetés ellen – mondta Schulz, majd azt is hozzátette, hogy „aki nem fogad be menekülteket, és például pusztító adóversenyt folytat a mi országunk ellen is, az nem viselkedik szolidárisan, és nem számíthat a mi szolidaritásunkra”.

A németországi szövetségi választást szeptember 24-én tartják, amelyen Martin Schulz Angela Merkellel fog megküzdeni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 14:41
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. július 16., 22:16
  Kovacs, 1

  Schulz közlését úgy értsd, hogy ő végre tenne lépéseket az orbánizmus szankcionálásáért. Tolná a kirúgás felé Orbánisztánt. Tökösítené kicsit a töketlenkedő Uniót.
 2. 1
  Kovacs
  2017. július 16., 17:30
  "Jófej" ez a Schulz, eddig az volt a baja, hogy az egyes tagállamok államfői csak saját levesüket főzögetik és össze-vissza vétóznak és zsarolnak, blokkolva a közös európai ügyeket. Az Orbán-Probléma a jelenlegi uniós politika szülötte, úgymond sokáig dédelgetett kedvence.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk