Nem jött össze a 16 olimpiai arany – Orbán törvénnyel bünteti a Magyar Olimpiai Bizottságot

  • narancs.hu
  • 2016. október 10.

Villámnarancs

Amit a záróünnepség után pusmogtak, valósággá vált.

Úgy tűnik, Orbánnak rohadtul nem tetszett, hogy az éremtáblázaton „csak” a 12. helyet szerezte meg. Korábban már pedzegettük ezt, ám úgy látszik, most érett meg a miniszterelnöki düh, ugyanis egy ma benyújtott törvényjavaslat szerint a hazai sportirányítást átszervezi a kormány, ami leegyszerűsítve annyi tesz, hogy a Borkai Zsolt vezette Magyar Olimpiai Bizottság nem kap pénzt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ettől kezdve az élsportra költött milliárdokat másra költik majd, ó, dehogy! Arról van szó, hogy Balog Zoltánra bízzák a kassza kulcsát, ettől kezdve ő osztja a pénzt…

Noha a benyújtott törvényjavaslat kapcsán az Index arról ír, „Szabó Tünde államtitkár megerősödött, Borkai Zsolt meggyengült, így lehet a legegyszerűbben lefordítani azt, ami történt”, mi inkább azoknak a megerősödésére tippelnénk, akik a MOB-on belül fúrták Borkait. A madarak Schmitt Pálról csiripeltek, és ha a közeljövőben a hejesírás nagymesterét Balog Zoltán közelében látnánk sündörögni, akkor minden bizonnyal nem is volt alaptalan ez a feltételezés.

És már csak egy kérdés marad: Balog és Schmitt hogyan lesz képes 8-nál több olimpiai aranyat összelapátolni. Pontosabban 16-ot, hiszen a főnöknek valószínűleg az jár a fejében, hogy a magyar csapatnak az 1952-es helsinki sikereket is fel kellene múlnia.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?