Nem is olyan cigánybűnözés – magyarázkodik a szlovákiai magyar nagykövet

  • narancs.hu
  • 2014. február 21.

Villámnarancs

A cigánybűnözés kifejezés más megítélés alá esik Magyarországon, mint Szlovákiában. Ilyet szólt a szlovákiai magyar nagykövet.

Tegnap Marián Kotleba besztercebányai megyeelnök, a szélsőségesen cigányellenes, szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét fogadta. A Besztercebánya Megyei Önkormányzat weboldalán található beszámoló szerint a hivatalos találkozó témáját főként a határokon átnyúló együttműködés lehetőségei képezték. De nemcsak ez! A tudósítás szerint „a felek párbeszédet folytattak egy jövőbeli találkozóról is, amin az egyre növekvő cigánybűnözést vitatnák meg, melyre mindkét fél alapvető problémaként tekint”.

false

Fotó: vucbb.sk

 

A nagykövetet a találkozó kapcsán a 444.hu kereste meg. Ezt írják: „Balogh Csaba szerint a cigánybűnözés kifejezés más megítélés alá esik Magyarországon, mint Szlovákiában, mivel a szomszédban a miniszterelnök és a belügyminiszter is használta. Pontosítást kértek ugyanakkor a besztercebányai megyei önkormányzattól, mert a nagykövet nem mondta azt, hogy az egyre növekvő cigánybűnözésre alapvető problémaként tekint.”

És még mit nem mondott?

Figyelmébe ajánljuk