Orbán a CNN-től is fél – Újabb éjszakai műszak

  • narancs.hu
  • 2015. február 2.

Villámnarancs

Ahogy építenek, úgy bontanak is. A Szabadság téri emlékművet éjszaka húzták föl, a tüntetők sátrait a Kossuth téren éjszaka bontották le, már csak ilyen az Európa-szerte irigyelt Orbán-módszer.

Éjfélkor megkezdte a rendőrség a Kossuth téren tüntetők sátrainak bontását, s időben végeztek is a munkájukkal – lassan tényleg nem marad semmi szeplő Budapest orcáján. A helyzet a napnál is világosabb: a Merkel-látogatás nyilvánvalóan szerepel a világ tévécsatornáinak hírműsoraiban, elkerülhetetlen Kossuth téri vágóképekkel. Hogy mutatna azon két randa sátor, amelyekkel épp Orbán Viktor ellen tüntetnek, nem mellesleg nagy vonalakban a nyilvánosság szabadságáért!

Előző hasonló posztunkban Kádárt emlegettük, nos, megint léptünk egyet előre: 1980-ban, a moszkvai olimpia idején csinálták ezt a legmagasabb szinten: a versenyek előtt már jóval deportálták a fél várost, aki rontotta a brezsnyevi összképet, húzott az internálótáborba. Persze, nem kell ilyen messze visszamenni az időben, tavaly az atlétikai világbajnokság idején is hasonló módszerekkel volt tele a világsajtó.

Egyvalamit azonban elfelejtettek Orbán rendőrei – zöld leveleket ragasztani a kopasz téli fákra, s napocskát rajzolni az égre.

No, majd Putyinnak.

Figyelmébe ajánljuk