Úgy látszik, a Jobbiknál mindenki megbolondult

  • narancs.hu
  • 2015. február 2.

Villámnarancs

Tegnap Bokros Lajos egy olyan nemzetiszínű lobogót lengetett, amelynek közepére kör alakban az EU csillagos zászlóját illesztették. A Jobbikot megütötte a Guttman a látványtól.
false

Kicsit bénán néz ki, de teljesen világos, hogy mit akar jelenteni, ám az egészen biztos, hogy Bokros nem szélsőjobbos bikáknak szánta vörös posztóként. De hát ezek már csak ilyenek, azon se háborodtak fel volna jobban, ha a pártelnök Lenin-képpel ment volna tüntetni. Murányi Levente nevű talpasuk mindjárt fel is szólította – persze nem Bokrost, hanem – a „baloldalt”, hogy „tartsa távol magát az ’56-os lyukas zászlótól”.

A Pesti Srácok Intézet (az meg mi a túró lehet?) igazgatója egyebek mellett ezt írja: „Amikor 1956-ban mi, magyarok fegyverrel a kézben visszavettük az 1945 után elvett szabadságunkat, akkor vágtuk ki nemzeti trikolórunkból a rákosista címert vörös csillagával együtt. Határozottan felszólítjuk a hazai baloldalt, szabadságunk jelképétől tartsa távol magát, és se jelképünkre, se szabadságunkra ne tegyen semmilyen színű vagy formájú csillagot! Ne foglalkozzon vele, ha csupán rombolásukra képes!”

Egyébként Murányi magánügye, ha paranoiás, és rosszul érzi magát, ha nem komcsizhat egy kiadósat háromszor egy nap, ám az ég szerelmére, árulja már el nekünk – ha nem ő, akkor a pártja –, hogy ezzel a szöveggel valójában mit akart/ak kifejezésre juttatni? Mert mi tényleg csak úgy tudjuk megfejteni, hogy ma is elgurult…

Figyelmébe ajánljuk