Orbán gázszerelője nagy politikai hátszéllel is bukásra áll a húspiacon

  • narancs.hu
  • 2016. május 21.

Villámnarancs

Mészáros Lőrinc húsának híg a leve, mégsem olcsó.

Rosszul megy a Mészáros Lőrinc tulajdonkörébe tartozó Bakony Hús Kft. sora: túl kéne adni rajta. Fontolgatják is az eladás lehetőségét az egység vezetői, de a Népszabadság szerint a miniszterelnök azt szeretné, hogy jobbkezi gázszerelője ne szálljon ki a húsiparból, hanem inkább terjeszkedjék. Jelesül vegye meg a pápai húsfeldolgozót is.

A kudarc okait kutatva a lap ipari forrásokra hivatkozva állítja, hogy „más szereplők jobb minőségű húst kínálnak, ezért sem keresettek túlságosan a Veszprém melletti üzemből kikerülő áruk”. Ezt az értesülést Mészárosék nem cáfolták, de nem is erősítették meg – mint ahogy a Népszabadságban megjelent többit sem. „Megkerestük Mészárosékat és a két említett céget is, kérve őket arra, hogy kommentálják az értesülésünket, de egy hét alatt nem érkezett válasz, így cáfolat sem” – írja a lap, melynek részletekben gazdag cikkében találtunk még egy érdekes állítást, mely szerint „a veszprémi üzem termékei a Mészárosékkal feltűnően jó viszonyt fenntartó Auchan, a Puskás Akadémiát támogató Penny Market, a kormánnyal látványosan jó kapcsolatot ápoló CBA, illetve Coop boltjaiba kerültek be”.

Hát, olyat már mi is hallottunk, hogy szélben szárított sonka, meg olyat is, hogy politikai hátszélben sütögetett pecsenye, de most a kettő valahogy nem látszik sikeresen összeállni. Talán a kisvasúttal kéne terjeszteni az árut.

Figyelmébe ajánljuk