Az új utakat kereső Tőkés László pénzzel szállt be egy magyar politikai pártba

  • narancs.hu
  • 2016. május 21.

Villámnarancs

Jól mehet a sora az Európai Parlament képviselőjének.

Minthogy a volt romániai egyházkerületi püspök 2010 óta egy magyar pártszövetség, a Fidesz–KDNP delegáltjaként alelnökösködik az EP-ben, nem nehéz kitalálni, hova tette összegyűjtött pénzecskéjét. A Fideszbe vagy a KDNP-be? Református papi személyről lévén szó, a válasz nem kéne, hogy feltétlenül egyértelmű legyen, de ne csigázzuk tovább a kollektív kíváncsiságot.

Csak láncaikat veszíthetik

Csak láncaikat veszíthetik

Fotó: MTI

Hevenyészett kimutatást közöl az Origo a Kereszténydemokrata Néppárt tavalyi pénzügyeiről, miszerint Semjénék megszorították a nadrágszíjat. Most azt hagyjuk, hogy ez nekünk fel sem tűnt, inkább nézzük az alig több mint másfél százmillióból (163 373 000 HUF) élő és ennél épp csak valamivel többet kereső (174 512 000 HUF) párt támogatóit. Tőkés 1,1 millával szállt be a keresztényi boltba, s ezzel a harmadik főtámogató orrhosszal, hatvanezer forintocskával lemaradva Hölvényi György mögött. Persze az első támogató sem tolta túl a költést: Kovács Lajos gondosan 2 millió alá fogta vissza adakozókedvét.

Sebaj, a tagdíjak legalább hoztak 7,7 milliót, a fennmaradó százötvenet meg elintézte a költségvetés. Valahogy meglettek volna tehát Tőkés tőkéje nélkül is…

Figyelmébe ajánljuk