Orbán szíve szerint focivébét is rendezne, de még nincs elég stadion

  • narancs.hu
  • 2017. július 21.

Villámnarancs

„Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni.”

Úgy tűnik, Orbán Viktor épp szárnyal a boldogságtól, s módfelett elégedett a vizes-világbajnokság szervezésével, olyannyira, hogy ma reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a következőket bírta mondani:

„Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni. Nincs olyan rendezvény, amit ma Budapest ne tudna megszervezni. Erre bizonyíték a vizes-világbajnokság.”

Hogy bizonyíték, az egészen biztos. Arra mindenképp, hogy az egyébként is elképesztő költségvetésű rendezvénynél teljesen természetes, hogy naponta drágul újabb milliárdokkal, sorra derülnek ki olyan ordas nagy hibák, mint hogy a Duna Aréna fűtése nem került kiépítésre, vagy az egyébként nevetségesen drága ugrótoronnyal tulajdonképpen minden rendben, de azért még átépítik egy kicsit.

Képzeljék csak el, mi lett volna, ha sikerül az országot az olimpiarendezésbe belehajszolni. De az igazi nagy szívfájdalma talán nem is az, hogy ez nem sikerült, hanem hogy egyelőre nem adhat otthont egy futball-világbajnokságnak:

„Egyetlen rendezvény van, amit nem képes Magyarország vendégül látni, az a futballvébé, mert nincsenek meg hozzá a szükséges létesítmények, és nem lenne észszerű annak érdekében létesítményeket építeni" még szerencse, hogy észszerűen sikerült a kert végébe építeni egy saját stadiont, így talán a vizesvébé utáni ürességet lesz mivel kitölteni.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?