Épül már a rendőrállam: a lakásából hurcolták el éjszaka a 18 éves fiatalt, aki jelezte a BKK-nak, hogy baj van a rendszerükkel

  • narancs.hu
  • 2017. július 21.

Villámnarancs

Orwell alapján dolgoznak.

A 24.hu úgy tudja, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a fiatalt, aki észrevette a BKK e-jegyrendszerének problémáját, és így 50 forintért tudott bérletet venni. De mivel csak jó szándékból tesztelte a rendszert, rögtön jelezte is a hibát a közlekedési vállalatnak, amely köszönet helyett feljelentette.

Ha hibát találsz, jön a rendőrség

Ha hibát találsz, jön a rendőrség

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt írta a portálnak, hogy „az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek határideje 2017. szeptember 15.”. Az ügynek egy gyanúsítottja van a rendőrség közlése szerint, aki aligha lehet más, mint a 18 éves fiatal, aki egy Facebook-posztban korábban azt írta magáról, most érettségizett, és a célja csupán az volt, hogy jelezze a BKK-nak a hibát annak érdekében, hogy megoldhassák, és más ne használja ki a biztonsági rést.

A 24.hu információi szerint a fiút az éjszaka folyamán, a saját lakásában állították elő a rendőrök.

Az e-jegyrendszerről éppen ma reggel írtunk hosszabban, és egyáltalán nem voltunk lenyűgözve a silány megoldásoktól:

Egészen szánalmas, de a BKK e-jegyrendszere egy hét után is katasztrofális

Kipróbáltuk, és dobtunk egy hátast a vizesvébére időzített rendszertől. Nem is Magyarországon élnénk, ha nem úgy indult volna el a BKK elektronikus jegyvásárlási rendszere, ahogy: a közlekedési vállalat múlt csütörtökön hipp-hopp élesítette az online jegyértékesítési rendszerét, valahogy pont a vizesvébé előtt egy nappal, elvégre milyen dolog már az, hogy az idetévedő turisták csak papíralapú jeggyel vagy bérlettel tudják átszelni a fővárost?!

Leadképünk (MTI) illusztráció!

Figyelmébe ajánljuk