Rendszerváltoztatás Felcsúton

  • narancs.hu
  • 2014. április 17.

Villámnarancs

A megnyitóbeszédet „várhatóan” a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke mellett nem kisebb nagyság mondja majd, mint Schmitt Pál.

Idén Magyarországon elmarad a húsvéthétfő, mert sokkal fontosabb tennivaló akad: stadiont avatnak Felcsúton, itt lesz a labdarúgás színe-java, Lothar Matthäus, Davor Suker és özv. Puskásné, hogy mást ne mondjunk (nem is tudnánk). Különben ne is próbálkozzanak a bejutással, az MTI jelenti: „Telt ház, mintegy 4500 néző előtt tartják a nyitóünnepséget és az első hivatalos mérkőzést, a Puskás Suzuki Kupa döntőjét”, ámbár Szöllősi György, a felcsúti akadémia mindenese (kommikációs igazgatója) azt mondta, több száz állóhelyet is biztosítanak.

false

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Persze mást is mondott Orbán Viktor házi labdaszedője a mai stadionbejáráson. Például azt, hogy a megnyitóbeszédet „várhatóan” a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke mellett nem kisebb nagyság mondja majd, mint Schmitt Pál, akinek legendás dolgozatát remélhetően szintén begyűjti a Nemzeti Múzeum Orbán hátizsákja mellé. Ennek ellenére nem kell hétfőig várnunk nagystílű bejelentésekre, megtette ezt ma már Szöllősi, aki azt is elmondta, hogy „hétfőn elkezdődik a magyar labdarúgásban is a rendszerváltoztatás”.

Alig várjuk.

De addig csak találgatni tudunk, hogy mégis mire alapozta ezt a szöveget? Talán a kiváló telekszomszédra gondolt? Vagy egyszerűen csak arra az egyébként friss információra, hogy tervek szerint Felcsúton rendezik az ügyvédek világbajnokságát?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?