Szájer bocsánatot kért, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja tudomásul vette

  • narancs.hu
  • 2020. december 1.

Villámnarancs

"A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

Miután Szájer József közleményben elismerte, hogy részt vett azon az általa "házibuliként" emlegetett partin, amit a rendőrség felszámolt, és amelyen több diplomata is részt vett, az MTI-n is megjelent a közleménye.

Azt a közleményt már kiegészítette egy bocsánatkéréssel is, miszerint:

"Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

Majd a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja is kiadott egy szűkszavú reakciót:

"Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól."

A belga ügyészség szerint Szájer József hátizsákjában drogot találtak, erre azonban egyik közlemény sem reagált.

A belga ügyészség szerint Szájer hátizsákjában drogot találtak

A közlemény 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit. Kedd délután közleményt adott ki a brüsszeli ügyészség a pénteki bulival kapcsolatban, ami a belga sajtó értesülései szerint egy szexparti volt, és amelyen diplomaták mellett egy magyar EP-képviselő is jelen volt, írja a 444.hu.

Figyelmébe ajánljuk