A belga ügyészség szerint Szájer hátizsákjában drogot találtak

  • narancs.hu
  • 2020. december 1.

Villámnarancs

A közlemény 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit.

Kedd délután közleményt adott ki a brüsszeli ügyészség a pénteki bulival kapcsolatban, ami a belga sajtó értesülései szerint egy szexparti volt, és amelyen diplomaták mellett egy magyar EP-képviselő is jelen volt, írja a 444.hu.

A brüsszeli ügyészség azért ad ki közleményt, mert a mai nap folyamán nagyon sok megkeresést kaptak. Azt írják, hogy pénteken este fél 10 tájban kaptak bejelentést a szomszédoktól, akik úgy gondolták, hogy egy Steenstraat-i helyiségben megsérthetik a járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályokat. A rendőrség így a helyszínre vonult, ahol nagyjából 20 embert talált, ketten közülük igazolni tudták diplomáciai mentességüket.

Egy járókelő jelezte a rendőröknek, hogy valakit látott az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő végül azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg azért, mert a menekülés közben megsérült. A férfi hátizsákjából kábítószer került elő és mivel nem volt nála semmilyen irat, amivel azonosítani tudta volna magát, a rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi végül azonosította magát - egy diplomataútlevéllel.

A közlemény 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit. A buliban megjelentek esetében a koronavírus miatt elrendelt szabályok megsértése miatt vettek fel jegyzőkönyvet, míg S. J.-t a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják, de mielőtt bármiféle eljárás elindulhatna, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése kell, írja a lap.

Ahogy azt mi is megírtuk, Szájer József közleményt adott ki, amelyben elismerte, hogy részt vett a bulin, bár ő "házibuliként" hivatkozik rá, és azt is elmondta, hogy:

"A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek."

A kábítószerre is kitér a politikus, ám arról azt írja közleményében:

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem."

Szájer József elismerte, hogy részt vett a brüsszeli házibulin

Állítása szerint "házibuli" volt és nem fogyasztott kábítószert. Közleményben reagált Szájer József azokra a sajtóinformációkra, amelyek arról szóltak, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka Brüsszelben a rendőrség felszámolt egy szexpartit, amelyen több diplomata és egy magyar, azóta lemondott európai parlamenti képviselő is jelen volt.

Figyelmébe ajánljuk