Szájer József elismerte, hogy részt vett a brüsszeli "házibulin"

  • narancs.hu
  • 2020. december 1.

Külpol

Állítása szerint "házibuli" volt és nem fogyasztott kábítószert.

Közleményben reagált Szájer József azokra a sajtóinformációkra, amelyek arról szóltak, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka Brüsszelben a rendőrség felszámolt egy szexpartit, amelyen több diplomata és egy magyar, azóta lemondott európai parlamenti képviselő is jelen volt.

A közlemény szerint:

"A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom."

Szájer József

Szájer József

Fotó: MTI

 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, több belga lap közölte, hogy a hatósági beavatkozás oka a kijárási korlátozás, illetve a csoportos rendezvények tilalma volt. A 25 fősnek mondott, állítólag jobbára férfiakból álló csoport tagjait megbírságolták.

Azt is megírták, hogy az európai parlamenti képviselő az ereszcsatornán próbált menekülni, de a rendőröknek sikerült nyakon csípniük. Amikor a parlamenti mentességére hivatkozott, a rendőrök értesítették a külügyminisztériumot. A helyszínen a rendőrök tudatmódosító szereket is találtak.

A belga Het Laatste Nieuws azt írja, az érintett EP-képviselő a magyar Fidesz egyik vezető politikusa, aki korábban a párt frakcióvezetője volt a magyar parlamentben, majd EP-képviselő, és meglepetésre vasárnap lemondott brüsszeli mandátumáról.

Egy európai parlamenti képviselő is részt vett egy brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség számolt fel

A belga Hat Laatste Nieuws című lap szerint a Fidesz egyik befolyásos politikusáról lehet szó. Több belgiumi lap közölte a hírt, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka Brüsszelben a rendőrség egy bár első emeletén tartott szexpartit számolt fel. A hatósági beavatkozás oka a kijárási korlátozás, illetve a csoportos rendezvények tilalma volt.

Figyelmébe ajánljuk