Szájer József magyar szemmel nagyon nagy pénzeket bukik a lemondásával

  • narancs.hu
  • 2020. december 3.

Villámnarancs

Ugrik a mesés brüsszeli fizu. És még sok minden más is.

Egy EP-képviselő havi fizetése ma  2,4 millió forintnak felel meg - ezt bukja Szájer, mert az orgiázás miatt lemondott a mandátumáról. De nem csak ezt - írja az mfor.hu.

Elbukja a fizetése mellé járó általános költségtérítést, és 16 havi fizetésének megfelelő juttatást is elveszthet - jegyzi meg a lap.

Részletezik is, mitől kell búcsút mondania a brüsszeli szexbotrányba keveredett és azóta nemcsak az EP-képviselőségről lemondó, de a Fideszből is kilépő politikusnak.

A csomagban szerepel:

Nettó fizetés: 6962 euró

Napidíj havi összege: 4563 euró

+ utazási költségtérítés

"Mandátumuk lejártával még a képviselők a fizetésükkel egyenértékű, átmeneti juttatásban részesülhetnek annyi hónapon át, ahány évig hivatalban voltak. Szájer József 16 évig volt hivatalban, tehát még 16 hónapig kapta volna a fizetését, ha kitöltötte volna a mandátumát 2024-ig de neki most nem lejárt a mandátuma, hanem lemondott róla, így ezt a 38 millió forintot is elveszíthette" - írja az mfor.hu.

És ehhez jön még a nyugdíjveszteség:

Kényszerű lemondásával Szájer "a mai árfolyamon számított 2,4 millió forintos fizetésének nem a 70, hanem csak az 56 százalékát fogja kapni, hiszen 20 év helyett csak 16 év a mandátumban töltött idő. Ez havi 1,6 millió forintos nyugdíj helyett havi 1,3 millió forintos nyugdíjat jelent majd" - számolta ki a lap.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?