Szijjártó kerítést font a kolbászából – A kisinas igyekszik túlszárnyalni a gazdit

  • 2015. október 25.

Villámnarancs

A külügyminiszter Békéscsabán töltötte a szabadidejét és a kolbászt. De úgy látszik, nem tanították meg neki, hogy tele szájjal nem beszélünk.

A Békés megyei online megmutatta a hazának az emberarcú politikust, aki a békéscsabai kolbászfesztiválon járt. Azt írják, hogy „Szijjártó Péter hangsúlyozta, a fesztivál révén is megmutathatjuk értékeinket, és nemzetközileg is összekötő kapocs a rendezvény”.

Az MTI tudósításából viszont az derül ki, hogy a miniszter az önfeledt töltögetés közben sem feledkezett meg értékeinkről, a „nemzetközileg is összekötő kapocsról”. Ott, helyben tartott egy sajtótájékoztatót, melynek során közölte, hogy „ha szükségessé válik, a magyar-román határon is megépítik az ideiglenes határzárat. Az előkészítő lépéseket, bizonyos alapvető földmunkákat egy szakaszon már elvégeztek”.

Egy kérdésünk lenne csak, nem várhatott volna ezzel a hétfőig? Tényleg egy kolbászfesztiválon, mackófölsőben kell ezt bejelenteni? Ja, hogy Csabától csak egy köpésre van a román határ? Vagy inkább Orbán Viktornak, a kolbászfesztiválok örökös díszvendégének akarta megmutatni, hogy ő – felelős politikusként – nem engedheti meg magának, hogy csak úgy lazázzon a húsok között.

Ráadásul a beol.hu riporterének Szijjártó már arról is beszélt, hogy „a fesztiválon szerzi be a kolbászokat, és hetente 3-4 alkalommal fogyasztja is”. Lehet, hogy ebben is megelőzi a kényszeresen fogyókúrázó Orbán Viktort?

Figyelmébe ajánljuk