Szijjártó Péter barátjaként beszél a szlovák nacionalisták egyik vezetőjéről, s szerinte a magyargyűlölő párt is rendben van

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 10.

Villámnarancs

Haverkodunk mi szívesen bármelyik utolsó trógerral…

Bár Matolcsy nekibőszült jógázása mindent elsöpört, s Orbán is megint épp élet-halál harcra készül, nem kerülte el a figyelmünket, hogy Magyarország külgazdasági minisztere interjút adott a pozsonyi Új Szónak, s olyanokat mondott, hogy az csak na.

„Hogyan viszonyul a magyar kormány ahhoz, hogy a 2006–2010-es ciklus után másodszor is a Szlovák Nemzeti Párttal együtt kormányoz a Smer? Akkor ezt a döntést élesen bírálták, most viszont ez a bírálat elmaradt” – kérdi a lap.

false

 

Fotó: MTI – Bruzák Noémi

Mire a magyar külügyminiszter: „Nehéz lett volna ilyen kritikát megfogalmazni, amikor a koalícióba egy részben magyar párt is belépett. Fideszes politikusként valószínűleg nem nehéz kitalálni, a Híd–MKP-viszonylatban kit preferálok, külügyminiszterként viszont azt kell mondanom, a koalícióba egy magyarokat is képviselő párt is belépett. Sokat beszélgettem

Lukáš Parízek barátommal

(az SNS külügyi államtitkára – a szerk. megj.) arról, ő mint fiatal, európai gondolkodású politikus hogyan viszonyul ahhoz, hogy az SNS néhány éve európai, magyar, civilizált szemszögből vállalhatatlan kijelentéseket tett és politikát folytatott. Ő azt mondta, a jelenlegi SNS nem a korábbi SNS. Világossá tette, hogy ő a magyarokkal korrekt viszonyra törekvő párt tagja.”

Okos és bátor szavak:

azért fraternizálunk a nácikkal, mert a Híd (ami hirtelen magyar párt lett a Fidesz retorikájában, holott eddig szlovák volt, még a nevét is csak úgy volt szabad kimondani, hogy Most-Híd, most pedig hirtelen a Most el is tűnt), szóval azért, mert a Híd velük van koalícióban, s a kolléga meg jó csávó.

Kétségtelen, hogy ma az SNS is a menekültek üldözésében látja politikai perspektíváit, mint a Fidesz, s ezért nem törődik annyit a magyarokkal, de ettől még nem bújt ki a bőréből. Haverkodni velük akkor is nagy szégyen lenne, ha Szlovákiában nem élne egy magyar sem. Így meg egyszerűen árulás.

Figyelmébe ajánljuk