Szolid Fidesz-buli 2 millióért – elképesztő magyarázattal

  • narancs.hu
  • 2016. június 7.

Villámnarancs

Fantasztikus dumát lökött a debreceni önkormányzat.

Hiába jut szinte minden napra valami kormánypárti disznóság, a Fidesz hat éves uralmának van néhány olyan toposza, amit képtelenség elfelejteni. Ezek közé tartozik Lázár János lézerblokkolójának esete a hőskorból, pedig valójában milyen pitiáner eljárás is volt az!

De úgy látszik, a Fidesz vezette Debrecenben úgy vélték, méltóképp ünneplik meg a balhé ötödik évfordulóját, s ezért 2 millió forintért szereltek fel ún. lézerdetektorokat a vállalati autókra.

Mindazonáltal úgy tűnik, oda a régi önbizalom, hiszen amikor egy DK-s ellenzéki képviselő, Varga Zoltán számon kérte rajtuk, hogy mégis mire föl, a szokásos odavetett „ez jár nekünk” vagy a szimpla tagadás helyett kiállították a jegyzőt, hogy mondjon valamit. És Szekeres Antal azt bírta mondani, hogy a cucc nem is lézerblokkoló, csak arra kell, hogy megkönnyítse a parkolást.

Ja, persze. A parkolást. Mintha kajakszervós, külső tükör nélkül Volgákról lenne szó, nem olyan járművekről, amik alapból tolatóradarral vannak felszerelve, és előbb festik ki tojáshéjszínűre a falat, minthogy nekimennének.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?