Vona történelmet tanít, Kubatovnak végre annyi

  • narancs.hu
  • 2015. április 13.

Villámnarancs

A Jobbik nyert vasárnap Tapolcán. Vona Gábor szerint ez történelem – de talán nem kéne ennyire hülyének nézni mindenkit.

Vona Gábor mai sajtótájékoztatóján lazán történelmi jelentőségűnek minősítette Rig Lajos mandátumszerzését, s ezt mondta: „Veszprémben már lehetett kormányváltó hangulatot érezni, s most az is kiderült, hogy van kormányváltó erő, ami a Jobbik, hiszen vasárnap az MSZP–DK nem volt képes érdemi eredményt elérni.”

Készüljünk fel a hangulatra

Készüljé' fel a hangulatra!

Fotó: MTI

Akkor ezt most vegyük készpénznek? Kezdjünk el rettegni? Nehogy már! Csak emlékeztetőül: Veszprémben a Jobbik jelöltje, dr. Varga-Damm Andrea 14,10 százalékot ért el, 4610-en szavaztak rá, Tapolcán a baloldali jelölt, Pad Ferenc 26,27 százalékot kapott, 7712 szavazattal. A veszprémi győztesre, Kész Zoltánra 14 012-en, a tapolcaira, Rig Lajosra 10 035-en. Ennyit a matekról.

Persze arról nem szólt az immár „kormányváltó erő” elnöke, hogy e „történelmi siker” leginkább azon múlott, hogy a helyszínen tartózkodó Kubatov Gábor nem tudott még 262 talpast beszervezni, hogy emeljék föl a seggüket, menjenek és szavazzanak Orbán újabb pincsijére.

Tényleg elhiszi bárki is, hogy Orbán nem talál egy másik Kubatovot, aki meg tud kilóra venni még 262 embert?

Figyelmébe ajánljuk