7 kérdés – Péterfy Bori

  • - kg -
  • 2012. március 26.

Zene

A Nemzeti Színház tagja az elmúlt öt évben az egyik legérdekesebb és legsikeresebb magyar popénekesnővé vált. Hét válaszából megtudhatjuk, hogy egyúttal ő a hiányzó láncszem a Camper cipők, a Magritte-képek és a Macskanő között.
  1. Kitől kérnél autogramot?

Senkitől. Sosem értettem ezt a szokást. Egy aláírástól még nem kerülsz közelebb a csodált személyhez.

2. Mi a luxuskiadásod?

A bioélelmiszer, főleg mióta megszületett a kisfiam. Neki, amíg lehet, nem szeretnék mást adni. És a Camper cipő.

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

Lehet, hogy hihetetlen, de én olvastam a Háború és békét, és nagyon szerettem. Sajnos rég volt olyan időszak az életemben, amikor volt időm igazi nagy regényeket olvasni, pedig kevés csodálatosabb érzés van annál, mint mikor teljesen beszippant egy könyv, és szinte már másra se tudsz gondolni, csak arra, hogy hazaérj, és folytasd az olvasást.


Fotó: Sió



4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

A Macskanőről.

5. Mit tennél, ha férfi lehetnél egy napra?

A szexet mindenféleképpen kipróbálnám. El lennének ájulva tőlem a csajok, annyira tudnám, mi kell nekik. Meg elvegyülnék az igazi férfiak között, és megnézném, hogy viselkednek, ha tényleg csak maguk vannak, nők nélkül.

6. Mit töltöttél le utoljára?

John Waters korai filmjeit. Hát, elképesztőek, az biztos. A kedvenceim most azok, amikben Divine a főszereplő, zseniálisan játszik.

7. Kultúrafogyasztóként miről gondoltad legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

Pár éve voltam Brüsszelben, René Magritte házában. Magritte bármelyik képéről el lehet mondani, hogy a legjobb dolgok között van a világon, de az otthonát látni hihetetlen élmény volt. Egy kicsi ház első emeletén lakott a feleségével, szerény körülmények között, és ezek az elképesztő festmények az alig 4 négyzetméteres konyhában születtek. A képek fő motívumai meg ott voltak a lakásban. A kandalló, a lépcső, a fogas a kalappal, az ablak. Sehol a megszokott rendetlen műterem a szétdobált ecsetekkel, az óriási vásznakkal. Pedáns rend mindenütt, és egy zseni, akinek az agyában és a szívében volt minden.

Péterfy Bori és zenekara, a Love Band április 27-én és 28-án lép fel az A38 hajón.  A művésznővel készült legutóbbi nagyinterjúnk itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?