Elhunyt Meat Loaf

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 21.

Zene

A rockénekes, színész 74 éves volt.

Csütörtökön éjjel meghalt Meat Loaf, az énekes halálhírét a család felhatalmazásából ügynöke, Michael Greene hozta nyilvánossságra a Deadline portálon.

Meat Loaf énekesként tizenkét stúdióalbumot készített (az utolsó 2016-ban jött ki), ezek világszerte több mint százmillió példányban fogytak. Egyik legnagyobb slágere, az I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That), amely az amerikai és a brit kislemezlistát egyaránt vezette és Grammy-díjat hozott Meat Loaf-nak. Legismertebb szerepét a Rocky Horror Picture Show című zenés mozifilmben játszotta, de szerepelt a kultfilmmé vált Harcosok klubjában is. 

A zenész Marvin Lee Aday néven született Dallasban, 1947-ben. Pályáját először még színészként, iskolai musicalelőadásokban kezdte, zenei karrierjének első lépése pedig akkor történt, amikor Los Angelesbe költözve létrehozta a Meat Loaf Soul zenekart.

Legnagyobb sikerét debütáló albumával, az 1977-ben megjelent Bat Out of Hell-lel érte el, amely 14 milliós eladásával minden idők egyik legkelendőbb amerikai lemeze lett és tíz éven (522 héten) át szerepelt a brit albumlistán. A korongon olyan nagy slágerek szerepeltek, mint a Two of Three Ain't Bad és a Paradise by the Dashboard Light - mindkettő a Top 40-ig jutott a Billboard listáján.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?