• Kalciummal az allergia ellen?

  Tökéletlen helyettes

  A parlagfűszezon kellős közepén generációk óta nyúlunk végső megoldásként a kalciumtablettához, a magyarság kedvenc placebójához.

 • Keszthelyi András

  Mit védünk?

  A menekültkérdés dilemmái

  Ritkán fordul elő olyan eset, amikor a kormányzati kommunikáció (és az arra adott reakciók sora) nemcsak a médiateret uralja, de a választók fejében is markáns változásokat idéz elő. A menekültkérdés ügyében pedig pontosan ez történt.

 • Mérő László

  Maga itt a tánctanár?

  Búcsúzik a tánctanár

  Fájó szívvel tudatom: azt kell tennem, amit Esterházy Péter tett 1990-ben, amikor Csoóri Sándor nyiltan zsidózó cikke megjelent a Hitel című folyóiratban, amelynek Esterházy akkor már három éve állandó kolumnistája volt.

 • Cseresnyési László

  Nyelv és neurózis

  A metafora dicsérete

  Azt mondják, hogy óvakodni kell a metaforáktól, mivel azok homályossá teszik a dolgokat, megrontják az emberek egyenes és tiszta beszédét, bár a maguk helyén, vagyis a költészetben még az ilyesfajta szép hazugságoknak is megvan a létjogosultságuk.

 • A szerk.

  Hős vagy áruló?

  A mai legutolsó hír az volt felőle, hogy Szerbiában rekedt. Azóta már nyilván visszatalált hívei élén, s ismét ott van minden kilométerkőnél. Hogy akkor most Gyurcsány Ferenc egy pojáca-e, az az elmúlt másfél évtized tükrében lehet ugyan ténykérdés, csak hát olyan tény­kérdés, amit a dolgok jelen állása szerint értelmetlen feszegetni.

 • O. V. megmenti a világot a menekültektől

  Hogyan lesz szeptember 15. után – az után, hogy Magyarország fizikai és jogi értelemben is lényegében lehetetlenné tette a menekültek belépését az ország területére, és az uniós külügyminiszterek találkozóján újfent elutasította az unióba érkező menekültek elosztását szabályozni hivatott kvótarendszert?

 • „Védekezni ellene nemigen tudunk” - Hannák Ancsa kutató az online adatgyűjtésről

  A különböző weboldalak és telefonos applikációk folyamatosan figyelik a mozgásunkat, és gyűjtik rólunk az információt – többnyire a tudtunk nélkül. A bostoni Northeastern University számítógépes társadalomtudományi programjának doktori hallgatóját e gyakorlat értelméről és veszélyeiről kérdeztük.

 • Milliárdos agrármarketing érdemi eredmény nélkül

  Dilettánsok utazása

  Magyarország élelmiszer-termelése összességében 35-40 százalékkal haladja meg a belföldi fogyasztást. Az újraformálódó nemzetközi piaci viszonyok közepette a fölösleg ésszerű felhasználása a legelemibb nemzeti érdek, ám mintha amatőrökre bízták volna az eladását.

 • Gyökérkezelés - Iszlám identitások harca és a menekülthullám

  A menekültválságot nem Európa határainál, hanem a kiindulási helyén lehet orvosolni. Mi van most Szíriában, hogyan lett az, ami van, és hogyan kellene nekifogni a tűzoltásnak?

 • Megingatja-e Merkelt a menekültválság?

  Soha többé ekkora áldozatot!

  Vajon Angela Merkel már megbánta, hogy beengedett 60 ezer menedékkérőt? Vagy csak azért zárta le most a német határt, mert így nyomná le a többiek torkán a közös uniós menekültpolitikát?

 • tévéSmaci

  Wolfi, a farkaska

 • Tévésorozat

  Ostromlott várak

  David Simon: Mutassatok egy hőst

  Ha létezik Amerikában újrealizmus, akkor annak David Simon a pápája.

 • Rádió

  Magyar apró

  Mikrovalóság a Szombat délelőttben

  Az állami rádió hallgatása (ugye, a közszolgálati kifejezés mintha kezdene kimenni a divatból, ez esetben méltán) általában nem a felüdülésről, az önfeledt szórakozásról és a lélek szabad szárnyalásáról szól.

 • Színház

  Milena Marković: Babahajó

 • ZSINÓRPADLÁS - rés a présen

  Mit tesz egy kapcsolattal az idő?

  Yvan Dubreuil balettmester

 • ZSINÓRPADLÁS - rés a présen

  „Menekülök velük én is”

  Koch Andrea, az Átrium Film-Színház ügyvezetője

 • ZSINÓRPADLÁS

  „A legendákra később elméletek épülnek”

  Gajdó Tamás színháztörténész

  A színháztörténet hasznáról, politikáról és emberi ócskaságról kérdeztük az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum munkatársát, aki azt is elárulta, miért fontos dokumentum egy színházi büfé bérleti szerződése.

 • Színházportré: a szombathelyi Weöres Sándor Színház

  Együtt nevet a jobb és a bal

  Bár Jordán Tamás igazgató itt sem tudta maradéktalanul megvalósítani élete álmát, a szombathelyi színház néhány éves fennállása mégis egy sikertörténet. Bemutatjuk az ország egyetlen vidéki színházát, amelyen még egyetlen politikus sem próbált foltot hagyni, és a kereszténydemokratáknak is az a legnagyobb bajuk, hogy sok a csúnya szó.

 • Férfiak csinálják, nők nézik - Nemi szerepek a kortárs magyar színházban

 • „Nem csak konzervatív vagyok”

  Benedek Miklós színész

  Benedek Tibor fiából Benedek Tibor apja lettem – szokta mondani magáról. Régi vágású úriember, akinek a polgári irodalom, a polgári színház a gyengéje. Sokszázas sikerszériák – többek között a Budapest Orfeum, a Hyppolit, a lakáj, a Játék a kastélyban – fűződnek a nevéhez.

 • Hova jutott egy év alatt a Műcsarnok?

  Legalább a miénk

  Nem lett a Magyar Művészeti Akadémia magángalériája, és képtelen megvalósítani Fekete György vízióit, de a saját szerepét sem találta meg az egykor a kortárs magyar képzőművészet legfontosabb kiállítóhelyeként ismert intézmény.

 • Tévétorrent

  Zoo

 • Tévétorrent

  A rézbányász fiai

  Poldark

  Olyan, mintha klasszikus 19. századi regényt olvasna az ember.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...