A szerk.

Az ajánlat

A szerk.

Napi rendszeres fellépéseinek sorában Magyar Péter a múlt pénteken a Klubrádióban járt, ahol Bolgár György műsorában mindenféle kijelentéseket tett Ukrajnáról, illetve az ukrajnai háborúról.

A műsorban Magyar szájából elhangzó baromságokra először a politika reagált, jelesül az LMP és a Momentum Ungár Péter, illetve Tompos Márton megszólalásával, akik leginkább azt vetették a szemére, hogy a vonatkozó orosz propagandát szajkózza – nem is tévedtek. Igazukat egy leheletnyivel később a térség egynémely szakértői is igazolták: igen, ez bizony nettó ruszki duma.

A felzúdulás jogos volt, ha nem is falakat rengető (a mai Magyarországon az különben is épp Magyar Péter reszortja). A NER és az óellenzék ostora ugyanis olyanokat mondott, hogy Ukrajna „semmiben nem felel meg az európai uniós értékeknek, előírásoknak”, illetve a háború előtt Ukrajna lakosságának a többsége oroszul beszélt. De mondott olyat is, hogy Ukrajna földjének jelentős része nyugati kézben van, s persze az amerikai rakétatelepítés legendáját sem mulasztotta el valóságként prezentálni. Különösebb éleslátás nem szükséges ezen kitételek megfejtéséhez: voltaképpen az oroszok vívnak itt honvédő háborút, megvédik az orosz nyelvű többséget a nyugati földbitorlóktól, megvédik hazájukat s polgáraikat a reájuk fenekedő rakétáktól, s akkor lesz béke, amikor a Nyugat, tudniillik Európa és az Egyesült Államok végre leállítja magát.

Mármost azon túl, hogy ez tényleg egy az egyben az orosz propagandagépezet dumája, ismerős máshonnan is, hiszen Magyarország – a nyilvánosságot bármi áron uralni óhajtó – kormánya is ugyanezt a mantrát tolja minden csatornáján.

Ilyenformán joggal merül fel a kérdés, hogy a NER-t (ah, s persze a méltatlan óellenzéket) épp leváltani készülő Magyar miért pont ezt a sódert szórja.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.